• În ultimele 24 de ore, România înregistrează 4.128 de noi cazuri COVID, iar 343 persoane și-au pierdut viața. Însă, incidența în capitală este în scădere. Astăzi a ajuns la 5,34 de infectări la mia de locuitori.
  • Echipele PNL și PSD au o nouă rundă de negocieri pe capitolele finanțe și justiție. PSD așteaptă să vadă proiecția bugetară de la ministrul de finanțe. Bugetul este cheia negocierilor dintre cele două partide.
  • Firmele care nu respectă măsurile impuse de autorități pe perioada stării de alertă vor risca închiderea temporară pentru 15 sau 30 de zile, pe lângă amenda de până la 10.000 de lei.
  • România mai face un pas spre digitalizare. De la 1 ianuraie cărțile digitale, audiobook-urile și abonamentele la presa digitală vor fi cu 11% mai ieftine. Legea cu 5% TVA la cărți digitală și presă online merge la promulagare.
  • Procurorii DNA nu mai pot ancheta abuzul în serviciul dacă acesta nu vizează persoane cu calități speciale sau dacă paguba este mai mică de 200.000 de euro. Este decizia Înaltei Curți de Casație și Justiție.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT