PARLAMENTUL FACE LEGEA. Parlamentul este cel care stabilește data alegerilor parlamentare. Decizia a fost luată de Curtea Constituțională, care a respins, astfel, sesizarea lui Iohannis.

PIERDEREA MIROSULUI E SEMN BUN. Pierderea mirosului e semn bun, la bolnavii de Covid-19. Arată că infecția este ușoară și, automat, vindecarea va fi mai rapidă. Sunt rezultatele unor studii recente, făcute în Franța și Belgia.

BILANȚ COVID: 1.470 CAZURI, 44 DE MORȚI. Încă 1.470 de români au ieșit pozitivi la noul coronavirus și alți 44 de pacienți au murit.

Recomandări

POLONIA ARESTEAZĂ UN SUSPECT ÎN CAZUL ATACULUI LUI ZELENSKI
ONU DECIDE DACĂ RECUNOAȘTE SAU NU AUTORITATEA PALESTINIANĂ
CE SECRETE ASCUNDE CHINA
CUM ÎNGRIJEȘTI MEDIUL ÎNCONJURĂTOR
FRANCEZII SUNT PESIMIȘTII EUROPEI
„NADIA” ÎI DUCE PE ROMÂNI LA J.O.

CAZURI MULTE ÎN 4 JUDEȚE ȘI CAPITALĂ. În ultima săptămână o treime din cazurile de COVID au fost confirmate în Bucureşti, Prahova, Arad, Bihor şi Iaşi, zice INSP.

RECORD LA BURSA BUCUREȘTI. Record istoric la Bursa de la București. Faţă de 2019, lichiditatea a urcat cu 38%. 66 milioane de lei au fost tranzacţionați în medie în fiecare zi din 2020.

NOUL LOGAN, DISPONIBIL DIN NOIEMBRIE. Noile modele de Dacia Logan și Sandero ajung în showroom-uri, luna viitoare. Ele nu vor avea motorizări diesel, dar ai tehnologie mai multă și un design îmbunătățit.

STARE DE URGENȚĂ, ÎN CEHIA. Cehia şi Slovacia vor declara stare de urgenţă, din cauza numărului de cazuri noi de Covid19. De la 1 octombrie, vor fi interzise toate evenimentele sportive, culturale şi serviciile religioase.

TESTE IEFTINE, PENTRU ȚĂRI SĂRACE. 120 de milioane de teste rapide de Covid19 vor fi trimise în țările sărace, în următoarele 6 luni, promite OMS. Un test va costa doar 5 dolari.

DIN VACANȚĂ, LA ÎNCHISOARE. Ai grijă ce recenzii lași hotelurilor în care stai. Un american riscă 2 ani de închisoare, după ce a lăsat recenzii negative unui hotel din Thailanda, țară în care legea anti-defăimare este fundamentală.

SOUTH PARK ÎN PANDEMIE. South Park revine, pentru al 24-lea an, cu un episod special, dedicat pandemiei.

COD GALBEN DE PLOI ÎN 23 DE JUDEȚE. Îmbracă-te gros și ia umbrela cu tine, când pleci de acasă. Până mâine dimineță, la ora 10.00, este cod galben de ploi în 23 de județe din Moldova, Transilvania și Maramureș.

OCTOMBRIE CALD ȘI CU PLOI MULTE. Ne așteaptă un octombrie cald, cu temperaturi mai mari decât cele normale. Vom avea parte și de ploi, mai ales în nordul țării și la munte. În sud va fi mult soare și ploi slabe din când în când.

TIFF ORADEA, 2-4 OCTOMBRIE. Și pentru că tot e cald și soare, dacă nu ai niciun program în weekend, îți dau eu o idee: poți merge la Oradea, la TIFF. Vei avea parte de 35 de filme faine, în 5 locații în aer liber sau indoor. Găsești bilete pe internet.

CREȘTE ROBOR LA 3 LUNI. Vei plăti rate mai mari dacă ai credite în lei. Indicele ROBOR la 3 luni, a urcat la 2.09% de la 2.07% cât era luni.

ȘOMAJUL ÎN CREȘTERE. La sfârşitul lunii august, rata şomajului înregistrată la nivel naţional a fost de 3,3%,în creștere ușoară față de luna iulie.

TRUMP S-A ZGÂRCIT LA TAXE. New York Times își continuă dezvăluirile despre Donald Trump și susține că actualul președinte a plătit taxe de numai 750 de dolari în 2016 și 2017.

TRATAMENT ANTI CANCER. Universitatea Nanyang din Singapore anunță că dezvoltă un tratament revoluționar, care face ca celulele canceroase să se auto distrugă.

NICUȘOR RĂMÂNE PRIMUL. Ai votat duminică și ți-ai ales primarul. La Primăria Capitalei s-au numărat aproape toate voturile, iar Nicușor Dan rămâne pe primul loc, cu 42,8%.

ELEVI SMART. Aproape toţi elevii de liceu din România studiază două sau mai multe limbi străine. Mai exact, 98% dintre ei, potrivit Ziarului Financiar.

TEST RAPID PENTRU COVID. Compania germană Bosch a dezvoltat un test rapid pentru coronavirus care oferă rezultate fiabile în 39 de minute.