• Luni sună clopoțelul pentru 1,8 milioane de elevi. Și asta pentru că școlile se redeschid acolo unde rata de vaccinare a personalului didactic este de peste 60%. Celelalte vor face ore online
  • Medicul Alexandru Rafila spune că ar accepta să fie ministrul Sănătății dacă i s-ar propune. Astfel ar putea pune în practică soluțiile pe care le-a propus de-a lungul pandemiei, mai spune el.
  • Peste 21.000 de oameni au fost amendați, în ultima săptămână, pentru nepurtarea măștii de protecție, anunță MAI. În același interval, au fost deschise și 28 de dosare penale pentru zădărnicirea combaterii bolilor.
  • Spania va interzice reclamele la dulciuri care se adresează copiilor sub 16 ani. Legea va intra în vigoare anul viitor și este justificată de executivul spaniol prin numărul alarmant de copii cu obezitate.
  • Reuniunea COP 26 de la Glasgow a adunat în prima săptămână multe promisiuni și anunțuri, dar nu și planuri concrete de aplicare. Rețeaua internațională a ONG-urilor pentru Acțiune Climatică spune că reuniunea ar putea fi un succes dacă țările dezvoltate le vor oferi fonduri suficiente celor mai slab dezvoltate pentru a reduce emisiile cu efect de seră.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT