Știrile de la ora 16:00, prezentate de Monica Mihai, 23 noiembrie 2021

Parlamentul are doi șefi noi. Marcel Ciolacu la Cameră și Florin Cîțu la Senat. Asta după ce PNL și PSD au revocat-o pe Anca Dragu pe motiv de aritmetică parlamentară.
Curtea Supremă de Justiție l-a pus astăzi în libertate pe avocatul Robert Roșu, după ce judecătorii i-au admis recursul în casație.
Robert Roșu fusese condamnat definitiv la 5 ani de închisoare cu executare în dosarul Ferma Băneasa, fiind încarcerat din decembrie 2020, iar condamnarea sa a generat proteste ale avocaților din toată țara.
România ar putea renunța la vaccinul Astrazeneca din ianuarie a spus Valeriu Gheorghiță. Propunerea CNCAV a fost trimisă către Ministerul Sănătății.
Șeful de la Sănătate din Germania, Jens Spahn, spune că oprirea valului pandemiei în Germania nu poate fi rezolvată deocamdată prin introducerea vaccinării obligatorii. Ministrul mizează pe reducerea contactelor, pe conștientizarea populației și pe restricții în perioada următoare.
România este pe locul 10 în Europa la consumul de alcool pur cu 11 litri pe cap de locuitor pe an. Pe primele locuri în top, cu un consum de aproape 13 litri per capita, se află Letonia şi Cehia, iar la coada clasamentului sunt Italia.