Știrile de la ora 17.00, prezentate de Alice Stroescu, 27 noiembrie 2021

  • Autoritățile vin cu o măsură pentru a contracara răspândirea noi tulpini din Africa de Sud – omicron. Așadar, cei care vin din zonele africane vor sta în carantină timp de 14 zile, a anunțat ministrul Sănătății Alexandru Rafila.
  • În ultimele 24 de ore, au fost înregistrate 1.727 cazuri noi COVID, 161 de persoane și-au pierdut viața. Iar incidența din capitală continuă să scadă. Astăzi a ajuns la 2,26 infectări la mia de locuitori.
  • Testele de salivă care au ajuns neasamblate în școli crează probleme în rândul directorilor și profesorilor, însă avantajul existenței acestora este mult mai mare. Profesorii și directorii care ajută la asamblarea testelor vor primi zile în plus de concediu, a spus ministrul edicației, Sorin Cîmpeanu. Testarea va începe din 2 Decembrie și va fi publicat și un videoclip cu instrucțiunile de folosire.
  • Ministrul Finanțelor a semnat acordul de împrumut PNRR cu Comisia Europeană, de 15 miliarde de euro. Prima tranșă este de aproape 2 mld. euro.
  • Iar în ședința de astăzi, primarul Capitalei, Nicușor Dan, i-a cerut lui Nicolae Ciucă bani pentru plata datoriilor și spune că nu vrea să mai funcționeze în sistem de avarii ca și până acum.