Premierul Florin Cîțu spune ca am putea produce vaccin anti-Covid la Institutul Cantacuzino. „Am primit o scrisoare de la Comisia Europeana, dar nu stim ce vaccin va fi produs”, spune Cîțu.

Tot Florin Cîțu anunta ca de pe 10 februarie incep programarile pentru vaccinarea cu AstraZeneca. Serul va fi folosit pentru persoanele intre 18 si 55 de ani. Pentru noul vaccin vor fi organizate 180 de cabinete medicale.

Un bărbat a murit şi alte zece persoane au fost rănite într-o serie atacuri cu cuţitul produse în sudul Londrei noaptea trecută.

Recomandări

FII BOGAT ÎN ROMÂNIA
MATTY HEALY, DESPRE ALBUMUL LUI SWIFT
DE LA GOYA LA... YOGA
ZIUA INTERNAȚIONALĂ A STRIGĂTULUI
CHETĂ PENTRU SPORTIVII ROMÂNI
BLIKEN AJUNGE ÎN CHINA

Din 12 februarie, trebuie sa prezinti un test PCR negativ sau sa fii vaccinat cu ambele doze ca sa intri in tara. Sunt 70 de tari de unde, daca te intorci, intri direct in carantina.

Raed Arafat spune ca daca te infectezi in vacanta, nu poti reveni acasa pana nu te vindeci. “nu te poti amesteca cu persoanele sanatoase din avion”, spune Arafat.

Un nou studiu publicat ieri in Israel arata ca vaccinarea este eficienta. Previne infectia cu COVID in proportie de pana la 85%, si te frereste de formele grave in proportie de pana 96%.

Monumentul Secuilor Martiri din Targu Mures a fost vandalizat. Pe el au aparut culorile drapelului romanesc. Primarul orasului le-a cerut maghiarilor sa nu raspunda provocarilor. Politia a inceput o ancheta.

Starlink Serviciul de internet prin satelit oferit de Elon Musk a ajuns la peste 10.000 de abonati in Statele Unite ale Americii. Pretul e de 99 de dolari pe luna plus echipamentul care costa 499 de dolari.

Pe 6 februarie 1985, Steve Wozniak cofondatorul Apple părăsea compania deoarece „se îndrepta într-o direcţie greşită” Acum Apple este una dintre cele mai valoroase companii din lume.

Azi, dar in 1952, Elisabeta a II-a a devenit Regina a Regatului Unit al Marii Britanii, dupa moartea tatalui ei. Este cel mai longeviv monarh din istoria Marii Britanii.