Ministerul Sănătății a anunțat care e protocolul de testare rapidă în școli, la aproape două săptămâni de la reluarea cursurilor. În principiu vor fi testați cei care au simptome și contacții direcți. Exceptați de la testare sunt cei vaccinați complet și cei care au fost infectați în urmă cu maximum două luni.

1.072 de elevi și profesori s-au infectat cu COVID-19 din 8 februarie până acum.

Și să știi că dacă ai grupa de sânge 0 te vei infecta mai greu cu SARS-Cov-2, arată un studiu al Universității din Nantes. În plus și riscul de a face forme severe de Covid-19 este mai mic în cazul tău.

Recomandări

EMANUEL PÂRVU AJUNGE LA CANNES
S-A RUPT COALIȚIA LA BUCUREȘTI
CUM ÎȚI PĂSTREZI CALMUL LA INTERVIU?
CE MĂNÂNC AZI?
PRINȚUL LOUIS A ÎMPLINIT ȘASE ANI
9/10 ANGAJAȚI SE CRED EXPERȚI IT

Pfizer anunță că varianta din Africa de Sud a coronavirusului reduce cu două treimi protecția oferită de vaccin, scrie Reuters. Cu toate acesta nu e clar ce nivel de anticorpi trebuie să ai pentru a fi protejat în fața virusului.

Medicamentul spaniol APLIDIN, bazat pe o moleculă extrasă dintr-un animal marin, a fost autorizat în premieră pentru teste clinice. Studiul va fi făcut în Marea Britanie. În testele de până acum, APLIDIN s-a demonstrat eficient în tratarea cazurilor COVID de severitate medie.

Una din 4 companii din UK va fi nevoită să își concedieze o parte dintre angajați dacă Ministrul de Finanțe Rishi Sunak nu va extinde programul de susținere al firmelor, care expiră în aprilie. 61% dintre companii au înregistrat scăderi ale vânzărilor din octombrie 2020.

Renault are planuri mari cu Dacia. În următorii 10 ani vrea să transforme brandul într-unul premium. Asta după ce a ajuns în topul celor mai bine vândute modele din Europa.

Scott Morrison, prim-ministrul Australiei, spune că Guvernul nu e impresionat de strategia Facebook, după ce a blocat utilizatorilor accesul la știri. Decizia platformei de socializare a venit după ce a fost propusă legea care obligă Facebook și Google să plătească pentru conținutul preluat din presă. Este o aroganță și o dezamăgire, spune Morisson.

Demi Lovato a fost la 5 minute de moarte în 2018. Cântăreața spune că din cauza unei supradoze de droguri a trecut prin 3 accidente vasculare cerebrale și un infarct. Și acum resimte efecte adverse din cauza drogurilor.

Peste 3.500 de broaște țestoase au fost salvate de la îngheț în Texas și în alte state din sudul Americii. Furtunile de zăpadă și temperaturile scăzute le-au afectat capacitatea de a înota și a se hrăni.

Iar Naomi Osaka și Jennifer Brady joacă sâmbătă, 20 februarie, finala turneului Australian Open. Osaka a câștigat toate cele 4 finale de Grand Slam pe care le-a disputat până acum. Pentru Brady, locul 25 WTA, va fi prima prezență în ultimul act al unui turneu de Mare Slam.