• Premierul Florin Cîțu spune că anul acesta nimeni nu va fi demis din sectorul public și toți bugetarii își vor primi sporurile și salariile pe care le-au avut și în 2020.
  • Un nou tratament pentru Covid-19 cu anticorpi monoclonali a intrat în procedură de evaluare continuă la Agenția Europeană a Medicamentului. Este al treilea tratament de acest tip care ar putea fi aprobat în Uniunea Europeană, după cele produse de Regeneron și Eli Lilly.
  • Germania a folosit doar 15% din vaccinul AstraZeneca pe care l-a primit, adică 240.000 din mai mult de un milion și jumătate de doze. Ministrul Sănătății Jens Spahn spune că serul nu va rămâne nefolosit. Va fi schimbată strategia de vaccinare, pentru a permite accesul la imunizare a tuturor celor care își doresc.
  • O variantă a coronavirusului identificată în California este mai infecțioasă, mai mortală, iar cazurile se dublează la fiecare 18 zile, spune un studiu publicat de Science. Cercetătorii anunță că e nevoie de mai multe date pentru a fi considerată un pericol.
  • Cancelarul austriac, Sebastian Kurz, cere Uniunii Europene să coordoneze urgent un pașaport verde, care să certifice faptul că un cetățean este vaccinat sau are un test negativ. Acesta le va permite oamenilor să călătorească, să facă afaceri, să meargă în vacanță, la restaurante sau la teatru.
  • Aproximativ 50.000 de gospodării din România au fost selectate pentru participarea la recensământul populației și locuințelor, de probă. Va fi efectuat de INS în luna martie. Are ca scop testarea capacității de colectare, stocare și prelucrare a datelor de recensământ.
  • Armata Americii construiește cea mai puternică armă cu laser din lume. Este de un milion de ori mai puternică decât toate construite până acum și va emite gloanțe ca impulsuri de lumină care vor vaporiza ținta.
  • Ornitologul Jamie Hill a fotografiat o pasăre jumătate femelă – jumătate mascul în Pennsylvannia. Se întâmplă o dată-n viață, o întâlnire dintr-un milion, a spus Hill pentru BBC.
  • Prințesa Latifa, sechestrată de tatăl ei, șeicul Mohamed bin Rashid al Maktum, cere poliției britanice să redeschidă cazul răpirii surorii ei. În urmă cu 20 de ani, prințesa Shamsa a fost capturată pe o stradă din Cambridge, la ordinele tatălui. De atunci nu a mai fost văzută în public.
  • Știm și noul echipament pe care-l va purta Roger Federer la revenirea pe teren. Primul turneu la care va participa este cel de la Doha, programat în perioada 8-13 martie. Federer nu a mai jucat de un an.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT