Știrile de la ora 17.00, prezentate de Raluca Maniță, 7 februarie 2021

Avem peste 182.000 de oameni vaccinați cu ambele doze, în România. În total, s-au vaccinat aproape 640.000 de români

În acestă dimineață au ajuns la Institutul Cantacuzino 81 de mii de doze de vaccin AstraZeneca.

Iar luni ajunge în România cea de a opta tranșă de vaccin de la Pfizer BioNTech. Primim 163.800 doze, pe cale aeriană, pe aeroporturile din Otopeni, Cluj-Napoca și Timișoara.

Guvernul britanic a reintrodus vizele de lucru pentru cetățenii europeni – cei din estul UE, printre care și România, vor plăti taxe ceva mai mari pentru obținerea acestor vize, scrie Politico.

Privește cerul. Va fi portocaliu. Ministerul Mediului anunță că norul de praf saharian care s-a aflat deasupra mai multor zone din Europa de Vest și va ajunge și deasupra României.

Peste o mie de persoane au ieșit în stradă, la Yangon, capitala economică a Myanmarului. Protestează împotriva loviturii de stat militare de la 1 februarie, care a înlăturat guvernul civil condus de (o) Aung San Suu Kyi. Vor democrație.

Și pe străzile din Copenhaga, au defilat 600 de persoane. Protestează faţă de măsurile anti-coronavirus luate de guvernul danez, în special viitorul paşaport de vaccinare, te anunță AFP.

Aproximativ 150 de persoane sunt date dispărute și preuspus decedate, după ce un ghețar s-a spart si s-a prăbușit într-un baraj indian. în această dimineață.

Oamenii de știință au descoperit în Madagascar o specie de cameleon despre care cred că este cea mai mică reptilă din lume, are dimensiunea unei boabe de sămânță.

Azi, 7 februarie celebrăm Ziua Tabelului Periodic al Elementelor, tabel publicat de Dimitri Mendeleev în 1869, și recunoscut ulterior pe plan mondial