• De mâine, toți elevii din București se întorc fizic la școală, a decis Comitetul Municipal pentru Situații de Urgență București. Este a doua zi când rata de infectare Covid în Capitală, rămâne sub 1 la mia de locuitori.
  • Până la sfârșitul lunii mai, ne așteptăm ca Agenția Europeană a Medicamentului să aprobe vaccinul Pfizer/BioNTech pentru copiii cu vârste între 12 și 15 ani, a spus Valeriu Gheorghiță. Copiii vor fi programați în platformă de pe contul părinților.
  • Federația Patronatelor din Industria Ospitalității transmite Guvernului României că măsurile de relaxare lasă loc doar de presupuneri și speranțe, nu de certitudini și solicită ca de la 1 iunie, HoReCa să nu mai depindă de rata de incidență.
  • Curtea de Justitiție a Uniunii Europene a hotărât astăzi că este decizia României și nu a Luxembourgului, dacă desființează sau nu Secția pentru Investigarea Magistraților.
  • Fostul premier Viorica Dăncilă a fost numită consilier la BNR, în Departamentul Energie Verde. A fost aleasă pentru experiența de prim-ministru și cunoștințele în domeniu, a spus Dan Suciu, purtător de cuvânt BNR.
  • Joe Biden și-a publicat declarația fiscală pentru anul 2020, reluând o tradiție de la Richard Nixon încoace, tradiție care a fost întreruptă de Donald Trump. Președintele SUA a câștigat anul trecut 600.000 de dolari.
  • Economia țării a crescut cu 2,8% în primul trimestru, comparativ cu trimestrul 4 al anului trecut, raportează INS. Este o creștere peste așteptări. România a făcut față valului 3 al epidemiei fără să închidă economia iar acest lucru a dus la creșterea industriei și a consumului, scrie ZF.
  • Lamborghini mai așteaptă până trece la modelele integral electrice. Primul supercar full-electric ar putea apărea în 2030 însă, de la anul vor avea doar modele hibrid și pentru asta investesc 1,5 miliarde euro. În România sunt înmatriculate 105 mașini Lamborghini.
  • Atacantul celor de la Real Madrid, Karim Benzema, a fost rechemat la naționala Franței. El a fost absent din anul 2015, din cauza unui scandal cu un sextape ce îl implica pe colegul său, Mathieu Valbuena.
  • Artistul digital Ruud van Empel a a creat o fotografie cu Van Gogh, folosind tehnologia deep fake. Opera de artă digitală te ajută să-l vezi pe artist ca adult și este ceva complet nou pentru că nu există fotografii cu artistul la maturitate.

Recomandări

FII BOGAT ÎN ROMÂNIA
ZIUA INTERNAȚIONALĂ A STRIGĂTULUI
CHETĂ PENTRU SPORTIVII ROMÂNI
BLIKEN AJUNGE ÎN CHINA
C.E. INVESTIGHEAZĂ CHINA
CE ESTE DUREREA CRONICĂ