• TVA REDUS LA CASE MAI SCUMPE. Klaus Iohannis a promulgat legea de modificare a Codului fiscal potrivit căreia TVA-ul redus de 5% se aplică pentru achiziţia de locuinţe cu preţul de până la 140.000 de euro. Asta faţă de aproape 93 de mii de euro, cum este în prezent.
  • 3 MILIOANE DE TESTE RAPIDE, ÎN SPITALE. Trei milioane de teste rapide pentru depistarea SARS-CoV-2 vor fi cumpărate, în perioada următoare. Nelu Tătaru spune că testele vor ajunge în UPU.
  • UNELE SPITALE NU MAI AU TESTE PCR. Și tot Nelu Tătaru spune că managementul spitalelor este de vină pentru lipsa kit-urilor necesare aparatelor de tip RealTime-PCR, acolo unde ele lipsesc. În plus, mai pot fi probleme la furnizori.
  • MÂINE ARE LOC EXAMENUL DE REZIDENȚIAT. Mediciniștii susțin mâine examenul de rezidențiat. Sunt aproape 12.000 de candidați înscriși, un număr record. Concursul se va desfășura la fel ca și până acum, test-grilă cu 200 de întrebări, timp de 4 ore.
  • BLACK FRIDAY, IN CIFRE. Black Friday s-a încheiat, iar trei lucruri interesante sunt: cel mai scump produs cumpărat a fost o mașină, de 40.200 de euro, cel mai scump produs rămas nevândut – un velier de 238.000 de euro , iar cea mai mare reducere – 60.000 euro pentru un penthouse.
  • MAIA SANDU SE „BATE” CU IGOR DODON. Mâine are loc cel de-al doilea tur al alegerilor prezidențiale din Republica Moldova. Candidații rămași în cursă sunt Maia Sandu și Igor Dodon.
  • IRANUL NEAGĂ INFORMAȚIILE. New York Times spune că numărul doi în ierarhia Al-Qaida a fost asasinat în august, la Teheran. Iranul neagă informaţiile și spune că este vorba despre „informaţii inventate”.
  • TRUMP E SUPĂRAT PE PFIZER. Trump a declarat că Pfizer a denaturat un acord pe care l-a încheiat cu guvernul Statelor Unite. Mai spune că Pfizer a ţinut intenţionat anunţul despre progresul vaccinului după ziua alegerilor.
  • FAUCI, DESPRE VACCINURI. Dr. Fauci vrea să vadă soarele de pe strada lui. A spus că este încrezător în perspectivele unui vaccin , pentru că dacă primul are o eficienţă de 90% în prevenirea infecţiei cu coronavirus, sunt şanse ca şi al doilea să aibă succes.
  • PANDEMIA CIBERNETICĂ. Și apropo de asta, hackerii au încercat să spargă sistemul mai multor companii farmaceutice implicate în dezvoltarea vaccinului anti-COVID. Hackerii lucrau pentru guvernele Rusiei şi Coreei de Nord.

Recomandări

LA VREMURI NOI, ROȚI NOI
IRAN ȘI ISRAEL CONTINUĂ CONFRUNTAREA
TAYLOR SWIFT, CRITICATĂ DUR DE COURTNEY LOVE
SUNAK PUNE STOP FUMATULUI
VICTORIA BECKHAM A ÎMPLINIT 50 DE ANI
ȘEFUL NATO A VORBIT CU IOHANNIS