• În ultimele 24 de ore au fost înregistrate 16.765 de cazuri COVID, iar 523 de persoane și-au pierdut viața. Incidența în București înregistrează astăzi o ușoară scădere. Este de 16,13 infectări la mia de locuitori.
  • Cei care vor să facă a treia doză de Moderna vor primi o cantitate de vaccina înjumătățită, de săptămâna viitoare, anunță Valeriu Gheorghiță. Iar până la sfârșitul săptămânii, organizatorii campaniei de vaccinare vor decide cum vor face a doua doză vaccinații cu Johnson and Johnson: cu același ser sau cu unul pe bază de ARN-mesager.
  • Președintele egiptean Al Sisi a anulat astăzi, pentru prima dată în ultimii 5 ani, starea de urgență din țară.Aceasta a fost instituită din cauza atacurilor teroriste și ulterior din cauza crizei de coronavirus. Cu o populație de peste 100 de milioane, Egiptul are una dintre cele mai mici rate de vaccinare din lume: 8,1%.
  • O schimbare în algoritmul Google a dus la o creștere a pirateriei de cărți în ultimul an. Un site a avut un salt de 500% în ceea ce privește utilizatorii. Anual, editurile din SUA pierd 300 de milioane de dolari din cauza pirateriei.
  • Samsung este aproape de a finaliza planurile pentru construirea unei fabrici de semiconductori în Statele Unite. Investiția se ridică la suma de 17 miliarde de dolari.
  • Chanel limitează achiziția genților sale la una pe an și pe persoană. Așa luptă compania împotriva revânzării. Modelele de genți „Kelly” și „Birkin”, se pot vinde cel mult în două exemplare unei singure persoane pe an.
  • Cercetătorii de la Universitatea Georgia au creat un nou concept pentru a obține combustibil pe planeta Marte. Astfel încât drumul către aceasta să nu fie doar dus.
  • Un cartonaş cu autograful Serenei Williams a fost licitat pentru 44.280 de dolari.A astfel devenit cel mai scump cartonaş sportiv feminin.
  • După o pauză de 4 ani, cântăreața Adele revine pe scenă. Pe 1-2 iulie anul viitor, va avea primele concerte , iar biletele se pun în vânzare de sâmbătă dimineața. Fanii se pot înscrie pentru a accesa o pre-vânzare, care începe joi.
  • Peste 50% dintre analiștii CFA estimează că impactul economic al coronavirusului va dura până în trimestrul 4 din 2022. Indicatorul de Încredere Macroeconomică al Asociaţiei CFA România a scăzut în septembrie 2021 cu 16,4 puncte comparativ cu luna anterioară.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
UNDE MERGI AZI?
TEHERAN: IRAN NU PLĂNUIEȘTE UN RĂSPUNS
INS: PIAȚA REZIDENȚIALĂ SCADE
TAYLOR SWIFT CÂNTĂ DESPRE GÂNDURILE SUICIDARE