• România a depășit astăzi 6 milioane de persoane vaccinate, arată un anunț pe pagina oficială de facebook a campaniei. Românem totuși mult sub media europeană a imunizării.
  • Dacian Cioloș a depus în Parlament lista cu miniștri și programul de guvernare. Printre propuneri sunt Dan Barna la Externe și Alin Stoica la Interne.
  • Incidența în București a atins un nou record, 16,42 la mie. Ca să înțelegi amploarea cazurilor noi, îți aminesc că în urmă cu o lună, pe 18 septembrie, rata de infectare în București era de 2,33 la mie.
  • Până acum, au fost descărcate 591 milioane de certificate digitale COVID în toată lumea. 43 de țări din lume sunt în acest moment conectate la sistemul care generează aceste certificate și numărul lor e așteptat să crească.
  • Valneva anunță, după faza a treia de testare a vaccinului, că răspunsul imun pe care îl provoacă este mai puternic decât cel obținut după vaccinarea cu AstraZeneca. Iar efectele adverse sunt semnificativ mai puține.
  • Rusia suspendă, pe termen nelimitat, activităţile Misiunii diplomatice ruse la NATO şi ale Misiunii diplomatice a Alianţei Nord-Atlantice din Moscova. Decizia vine după expulzarea a opt funcţionari diplomatici ruşi acuzaţi de spionaj. Închiderea misiunii NATO de la Moscova devine efectivă cu 1 noiembrie 2021.

Recomandări

AVERTISMENTUL LUI PUTIN CĂTRE OCCIDENT
CUM DEVII MAI PRODUCTIV LA MUNCĂ
ZIUA MONDIALĂ A RECICLĂRII
CUM VA FI VIAȚA ÎN WOVEN CITY
BIDEN FACE BANI PENTRU CAMPANIE
MACRON VA CERE ÎNCETAREA FOCULUI ÎN UCRAINA