Ştirile de la ora 18:00, prezentate de Angela Carp, 18 mai 2021

  • De mâine, toți elevii din București se întorc fizic la școală, a decis Comitetul Municipal pentru Situații de Urgență București. Este a doua zi când rata de infectare Covid în București, rămâne sub 1 la mia de locuitori.
  • A treia doză de vaccin nu va fi obligatorie și nu va fi făcută de toată populația, spune Valeriu Gheorghiță. În acest moment se discută despre vaccinarea cu a treia doză a celor care au boli care provoacă o imunitate scăzută și nu au dezvoltat suficienți anticorpi după vaccinare
  • Federația Patronatelor din Industria Ospitalității transmite Guvernului României că măsurile de relaxare lasă loc doar de presupuneri și speranțe, nu de certitudini li solicită ca de la 1 iunie, HoReCa să nu mai depindă de rata de incidență.
  • Curtea de Justitiție a Uniunii Europene a decis astăzi că este decizia României și nu a Luxembourgului, dacă desființează sau nu Secția pentru Investigarea Magistraților.
  • Fostul premier Viorica Dăncilă a fost numită consilier la BNR, în Departamentul Energie Verde. A fost aleasă pentru experiența de prim-ministru și cunoștințele în domeniu, a spus Dan Suciu, purtător de cuvânt BNR.
  • Joe Biden și-a publicat declarația fiscală pentru anul 2020, reluând o tradiție de la Richard Nixon încoace, tradiție care a fost întreruptă de Donald Trump. Președintele SUA a câștigat anul trecut 600.000 de dolari.
  • Economia României a crescut cu 2,8% în primul trimestru, comparativ cu trimestrul 4 al anului trecut, raportează INS. Este o creștere peste așteptări. România a făcut față valului 3 al epidemiei fără să închidă economia iar acest lucru a dus la creșterea industriei și a consumului, scrie ZF.
  • Lamborghini mai așteaptă până trece la modelele integral electrice. Primul supercar full-electric ar putea apărea în 2030 însă, de la anul vor avea doar modele hibrid și pentru asta investesc 1,5 miliarde euro. În România sunt înmatriculate 105 mașini Lamborghini.
  • David Popovici este al treilea înotător român care se califică la Jocurile Olimpice de la Tokyo. Sportivul de 16 ani a trecut baremul probei de 100 de metri liber de la Campionatele Europene de la Budapesta. România are 85 de sportivi calificați la jocurile olimpice.
  • Artistul digital Ruus van Empel a a creat o fotografie cu Van Gogh, folosind tehnologia deep fake. Opera de artă digitală te ajută să-l vezi pe artist ca adult și este ceva complet nou pentru că nu există fotografii cu artistul la maturitate.