• De mâine, toți elevii din București se întorc fizic la școală, a decis Comitetul Municipal pentru Situații de Urgență București. Este a doua zi când rata de infectare Covid în București, rămâne sub 1 la mia de locuitori.
  • A treia doză de vaccin nu va fi obligatorie și nu va fi făcută de toată populația, spune Valeriu Gheorghiță. În acest moment se discută despre vaccinarea cu a treia doză a celor care au boli care provoacă o imunitate scăzută și nu au dezvoltat suficienți anticorpi după vaccinare
  • Federația Patronatelor din Industria Ospitalității transmite Guvernului României că măsurile de relaxare lasă loc doar de presupuneri și speranțe, nu de certitudini li solicită ca de la 1 iunie, HoReCa să nu mai depindă de rata de incidență.
  • Curtea de Justitiție a Uniunii Europene a decis astăzi că este decizia României și nu a Luxembourgului, dacă desființează sau nu Secția pentru Investigarea Magistraților.
  • Fostul premier Viorica Dăncilă a fost numită consilier la BNR, în Departamentul Energie Verde. A fost aleasă pentru experiența de prim-ministru și cunoștințele în domeniu, a spus Dan Suciu, purtător de cuvânt BNR.
  • Joe Biden și-a publicat declarația fiscală pentru anul 2020, reluând o tradiție de la Richard Nixon încoace, tradiție care a fost întreruptă de Donald Trump. Președintele SUA a câștigat anul trecut 600.000 de dolari.
  • Economia României a crescut cu 2,8% în primul trimestru, comparativ cu trimestrul 4 al anului trecut, raportează INS. Este o creștere peste așteptări. România a făcut față valului 3 al epidemiei fără să închidă economia iar acest lucru a dus la creșterea industriei și a consumului, scrie ZF.
  • Lamborghini mai așteaptă până trece la modelele integral electrice. Primul supercar full-electric ar putea apărea în 2030 însă, de la anul vor avea doar modele hibrid și pentru asta investesc 1,5 miliarde euro. În România sunt înmatriculate 105 mașini Lamborghini.
  • David Popovici este al treilea înotător român care se califică la Jocurile Olimpice de la Tokyo. Sportivul de 16 ani a trecut baremul probei de 100 de metri liber de la Campionatele Europene de la Budapesta. România are 85 de sportivi calificați la jocurile olimpice.
  • Artistul digital Ruus van Empel a a creat o fotografie cu Van Gogh, folosind tehnologia deep fake. Opera de artă digitală te ajută să-l vezi pe artist ca adult și este ceva complet nou pentru că nu există fotografii cu artistul la maturitate.

Recomandări

SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
GOSLING ÎȘI FACE COMPANIE DE PRODUCȚIE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT
JILL BIDEN A SCRIS O CARTE PENTRU COPII