• Știi deja, azi e Valentine’s Day, dar ai idee cine a fost Sfântul Valentin? Îți spun eu. Ne întoarcem în jurul anului 250, atunci când preotul Valentin luptă pentru iubire cu împăratul roman Cladiu, care interzice căsătoriile pentru soldați. Prins că oficializează căsătorii pe ascuns, Valentin e executat pe 14 februarie 269
  • Cum a ajuns Valentine’s Day ziua care simbolizează iubirea? Îți spun tot eu. Pe la 1.400, la curtea Franței, se organizau adevărate festivaluri ale dragostei. Erau întreceri si jocuri între cavalerii dornici să cucerească inimile aleselor lor. Așa a ajuns 14 februarie ziua în care îți sărbătorești iubirea.
  • Tot din iubire luptă și oamenii de știință pentru a descoperi vaccinurile minune care să ne scape de COVID.
  • Update-ul făcut la seruri pentru a fi eficiente și în fața noilor versiuni ale coronavirusului nu vor mai trece prin tot procesul de evaluare la Agenția Europeană a Medicamentului, spune comisarul pentru Sănătate, Stella Kyriakides
  • Tulpina britanică SARS-Cov-2 este cu 30 până la 70% mai letală decât virusul original, spun oamenii de știință, potrivit Business Insider. Varianta B117 a fost descoperită în România și în alte, cel puțin, 82 de state.
  • 1.872 de infectări noi au fost raportate în România de ieri pe astăzi. Sunt și 41 de decese, iar 964 de persoane sunt internate la ATI.
  • Germania a înăsprit controalele la frontiera cu regiunea Tyrol din Austria și cu Cehia. 1.000 de polițiști îi controlează pe toți cei care vor să intre cu mașinile în Germania, iar circulația trenurilor între aceste state a fost suspendată.
  • Cutremurul de ieri din Japonia este o replică a seismului de acum 10 ani, spune profesorul Kenji Satake de la Universitatea din Tokyo. În 2011, un cutremur cu magnitudinea 9 a provocat un tsunami imens care a distrus sate întregi și a provocat moartea a 18.000 de oameni.
  • Pizza a fost cel mai vândut produs de restaurantele din America, anul trecut. Față de 2019, vânzările au crescut cu 4%. Supele și salatele au avut cel mai mult de suferit
  • În sferturile Australian Open, Halep o întâlnește pe Serena Williams. Din 12 dueluri cu Serena, Simona a câștigat doar 3.
  • Dragostea este o sursă de inspirație infinită pentru orice artist. Iar muzica ne-a adus de-a lungul timpului versuri care ne rămân întipărite în memorie, cu gândul la persoana iubită. Este și cazul melodiei Endless Love, compusă de Lionel Richie și cântată alături de Diana Ross, care este în topul melodiilor de dragoste din toate timpurile.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT