• În ultimele 24 de ore au fost înregistrate peste 1.100 de cazuri noi. Sunt și 89 de decese, dintre care 10 anterioare. Incidența în București a scăzut până la 1.78 la mie.
  • BNR a pus în circulaţie de astăzi bancnota cu valoarea nominală de 20 lei. Îți reamintesc, este prima bancnotă cu putere circulatorie pe care este prezentă o personalitate feminină: Ecaterina Teodoroiu.
  • Președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, se gândește serios la impunerea vaccinării în întreaga Uniune Europeană. Ea a subliniat, însă, că va rămâne la latitudinea guvernelor statelor membre dacă vor adopta sau nu această măsură.
  • Uniunea Europeană va investi 300 de miliarde de euro în infrastructură, ca să-și sporească influența globală aflată în competiție cu China. Programul UE, Global Gateway, mizează pe creșterea investițiilor în sectorul privat și public până în 2027 în statele membre, iar domeniile prioritare sunt digitalizarea, sănătatea, clima, energia, transportul și educația.
  • OMS recomandă persoanelor care au peste 60 de ani sau care au probleme de sănătate să evite călătoriile, în contextul aparației noii variante a coronavirusului.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT