• Greva profesorilor continuă și marți – peste 150 de mii de profesori și angajați din învățământ refuză să se întoarcă la școală. Astăzi, Guvernul nu a mai invitat sindicatele la discuții, după ce duminica negocierile au eșuat. Legile Educației au trecut de Parlament și merg la promulgare.
  • În curând toți românii vor ieși la pensie la 65 de ani – anunțul a fost făcut de Ministrul Muncii Marius Budăi. În prezent, bărbații ies la pensie la 65 de ani, iar femeile la 63 de ani.
  • Aproape 3.000 de medicamente au fost retrase în ultimii 5 ani în România. Aproximativ 13% din deficitul bugetar al României este generat de medicamentele care sunt importate.
  • Rata anuală a inflaţiei va coborî la nivelul de o cifră în următorul trimestru şi la 7,1% în decembrie. BNR estimează că inflația va coborî până la 4,2% în decembrie anul viitor
  • Uniunea Europeană a prins META că fură datele private ale europenilor și le trimite în America. Zuckerberg plătește acum peste un miliard de dolari pentru „exportul” ilegal de informații.
  • Nemții declară război activiștilor de mediu. Gruparea „Last Generation” nu mai are voie să facă reclame în școli și să îi atragă pe copii în mișcările ei. Autoritățile din Germania vor să declare gruparea drept organizație criminală.
  • Belgia spune NU traficului. În câteva luni vor fi implementate semafoarele inteligente, care vor detecta, prin intermediul unei aplicații, dacă este sau nu aglomerat pe străzi.
  • Călătorim englezește. Conductorii de tren din țările din Uniunea Europeană vor fi obligați să vorbească limba engleză – e noua directivă de la Bruxelles. Totul pentru a crea o rețea feroviară unică și o circulație mai ușoară în UE. În prezent, conductorii vorbesc limba din țara în care muncesc.
  • Jurnalistul Roman Protasevic a fost grațiat, după ce la începutul lunii mai fusese condamnat la 8 ani de închisoare. În urmă cu doi ani, Protasevic a fost arestat de autoritățile din Belarus la îndemnul președintelui Lukașenko. Protasevic era acuzat de comiterea a peste 1500 de infracțiuni împotriva conducerii din Belarus.
  • Simona Halep a făcut în urmă cu câteva minute un apel public către Agenţia Internaţională de Integritate a Tenisului să permită mai repede audierea în procesul în care este acuzată de dopaj. Suspendată din octombrie anul trecut, Halep spune că Agenția a cerut pentru a treia oară amânarea audierii.

Recomandări

EMANUEL PÂRVU AJUNGE LA CANNES
S-A RUPT COALIȚIA LA BUCUREȘTI
PRINȚUL LOUIS A ÎMPLINIT ȘASE ANI
DAVID PECKER ÎȘI REIA ACUZAȚIILE ÎMPOTRIVA LUI TRUMP
DRULĂ PROPUNE MĂRIREA NOTELOR LA BAC
BIN SALMAN CAUTĂ INVESTITORI PENTRU NEOM