Știrile de la ora 23:00, prezentate de Ana Maria Rus, 4 noiembrie 2021

  • Marea Britanie e prima țară din lume care aprobă un antiviral pentru COVID-19 care poate fi luată acasă. Este vorba despre molnupiravir, medicament dezvoltat de compania americană Merck.
  • Scade ușor numărul cazurilor de Covid-19, în ultimele 24 de ore au fost raportate 8.971 cazuri. Și incidență în București este în scădere, astăzi a ajuns la 12,44 de cazuri la mia de locuitori.
  • De luni, certificatul verde devine obligatoriu în restaurantele, hotelurile și spitalele din Austria. Deși statul are o rată bună de vaccinare, austriecii rămân fără locuri la ATI în lupta cu valul 4 al pandemiei. Și ca să impulsioneze vaccinarea, din 15 noiembrie austriecii organizează o loterie pentru toți cei vaccinați.
  • Turnul Eiffel, atracția numărul 1 a Franței, a avut în octombrie 20.000 de vizitatori pe zi, mai mult decât înainte de pandemie. 10% din cei care au urcat în turn sunt americani. Totuși, anul acesta au vizitat turnul până acum doar 1,5 milioane de turiști, față de 6,2 milioane în 2019.
  • Și vin cu vești bune. Francezii au anunțat că tradiționalul târg de Crăciun de la Strasbourg începe pe 26 noiembrie, după ce anul trecut a fost anulat. Măsurile de securitate vor fi sporite din cauza alertei teroriste și din cauza pandemiei covid.