• Marea Britanie e prima țară din lume care aprobă un antiviral pentru COVID-19 care poate fi luată acasă. Este vorba despre molnupiravir, medicament dezvoltat de compania americană Merck.
  • Scade ușor numărul cazurilor de Covid-19, în ultimele 24 de ore au fost raportate 8.971 cazuri. Și incidență în București este în scădere, astăzi a ajuns la 12,44 de cazuri la mia de locuitori.
  • De luni, certificatul verde devine obligatoriu în restaurantele, hotelurile și spitalele din Austria. Deși statul are o rată bună de vaccinare, austriecii rămân fără locuri la ATI în lupta cu valul 4 al pandemiei. Și ca să impulsioneze vaccinarea, din 15 noiembrie austriecii organizează o loterie pentru toți cei vaccinați.
  • Turnul Eiffel, atracția numărul 1 a Franței, a avut în octombrie 20.000 de vizitatori pe zi, mai mult decât înainte de pandemie. 10% din cei care au urcat în turn sunt americani. Totuși, anul acesta au vizitat turnul până acum doar 1,5 milioane de turiști, față de 6,2 milioane în 2019.
  • Și vin cu vești bune. Francezii au anunțat că tradiționalul târg de Crăciun de la Strasbourg începe pe 26 noiembrie, după ce anul trecut a fost anulat. Măsurile de securitate vor fi sporite din cauza alertei teroriste și din cauza pandemiei covid.

Recomandări

CÂND ADERĂ MOLDOVA LA UE
CUM ÎNVINGE EUROPA CRIZA ENERGETICĂ
PRĂBUȘIREA PODULUI DIN BALTIMORE
CILLIAN MURPHY DEVINE VEGAN
GOSLING ÎȘI FACE COMPANIE DE PRODUCȚIE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT