• Vaccinarea cu două doze de vaccin Pfizer pare să fi oferit o protecție de 70% împotriva spitalizării, în Africa de Sud, și 33% față de infectarea cu OMICRON.
  • Numărul cazurilor de Omicron a ajuns azi la 2.127 și au fost confirmate deja în 25 de state UE anunță ECDC. Cele mai afectate țări sunt Norvegia, Danemarca, Belgia, Germania, Franța, Suedia, Portugalia și Spania. România a rămas deocamdată la 8 cazuri confirmate de Omicron.
  • Dacă noi nu am fost în stare, Comisia Europeană va lansa, în România, o campanie de vaccinare, printr-un spot de 40 de secunde, care va fi difuzat timp de șapte săptămâni. Îți amintesc, țara noastră are penultima rată de vaccinare din UE.
  • Sorin Cîmpeanu spune că nu poți să obligi părinții să meargă la testare PCR după ce testul de salivă al copilului iese pozitiv „deși ar trebui să fie acest lucru. Din 176 de teste pozitive de salivă, pentru 46 nu există confirmare sau infirmare.
  • Proaspăt numit premier, Kiril Petkov, a anunțat că toți miniștrii vor putea participa la ședintele de guvern doar cu certificatul verde. Petkov spune că green pass ul va deveni obligatoriu pentru toți funcționarii publici, în speranța de a accelera campania de vaccinare din Bulgaria.

Recomandări

CINE AR CANDIDA PENTRU ȘEFIA C.E.
NOU COD PENTRU SCHENGEN
NE LIPSEȘTE EDUCAȚIA FINANCIARĂ?
NE-A SALVAT VACCINUL?
CIOLACU: COALIȚIA NU SE RUPE
O ROMÂNCĂ ARBITREAZĂ LA UEFA