Știrile de la ora 7:00, prezentate de Mihaela Gîrbea, 26 octombrie 2021

  • Florin Cîțu spune că toate opțiunile sunt pe masă, inclusiv alegerile anticipate, pentru că PSD și USR dau dovadă de iresponsabilitate. Cele două partide au respins susținerea unui Guvern minoritar, la negocierile cu premierul desemnat Nicoale Ciucă.
  • Rusia și China și-au încheiat primele patrule navale comune în Pacificul de Vest. Anunțul vine la câteva zile după ce 10 nave de război chineze și rusești au tranzitat strâmtoarea Tsugaru. Japonia spune că urmărește îndeaproape astfel de activități, care indică o cooperare militară aprofundată între Moscova și Beijing.
  • Forțele militare americane l-au ucis pe Abdul Hamid al-Matar, un lider de rang înalt al Al-Qaeda, într-un atac cu dronă în nord-vestul Siriei. Lovitura vine la câteva zile după un atac cu dronă și rachete împotriva unei garnizoane militare americane din sudul Siriei.
  • Elon Musk, fondatorul Tesla, este primul om din istorie cu o avere de 1 trilion de dolari. Acțiunile companiei au depășit ieri 1.000 de dolari/per acțiune, după ce gigantul de închiriat mașini, Hertz, a comandat 100.000 de automobile
  • Sony a lansat cel mai nou model de telefon din gama X-peria Pro-I. Xperia Pro-I va consta 1.800 $, iar precomenzile încep de pe 28 octombrie.