• 68% din școli încep de luni cursurile cu prezență fizică, a anunțat Ministrul Educației Sorin Câmpeanu. Pe primele locuri sunt judeţele Dolj, Vâlcea şi Dâmboviţa.
  • În ultimele 24 de ore, s-au vaccinat peste 71 de mii de persoane. Cu prima doză peste 32 de mii, cu a doua doză, peste 17 mii, iar peste 21 de mii au făcut doza booster.
  • Guvernul grec a impus de sâmbătă noi restricții. Toate persoanele nevaccinate sunt obligate să se testeze de două ori pe săptâmână pentru a ajunge la locul de muncă.Grecia are în prezent aproximativ 61% din populație vaccinată complet.
  • Costa Rica devine prima țară din lume în care vaccinarea devine obligatorie pentru copiii sub 12 ani. În cadrul acordului încheiat cu Pfizer, Costa Rica va primi 3,5 milioane de doze, dintre care 1,5 milioane vor fi rezervate copiilor cu vârste cuprinse între 5 și 11 ani.
  • Arheologii care lucrează în situl oraşului antic Pompei au anunţat că au scos la iveală rămăşiţele unei „camere a sclavilor”, într-o vilă romană distrusă de erupţia Vezuviului de acum 2.000 de ani.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
UNDE MERGI AZI?
TEHERAN: IRAN NU PLĂNUIEȘTE UN RĂSPUNS
INS: PIAȚA REZIDENȚIALĂ SCADE
TAYLOR SWIFT CÂNTĂ DESPRE GÂNDURILE SUICIDARE