• De astăzi, începând cu ora 16, până luni la 8 dimineață te poți vaccina non-stop în București. Centrele de imunizare sunt la Sala Palatului și la Biblioteca Națională. Nu ai nevoie de programare, ci doar de buletin.
  • Planuri la Porto pentru reducerea sărăciei și a excluziunii sociale în Uniunea Europeană. Astăzi începe summitul organizat în Portugalia, țară care deține președinția prin rotație a UE. Vor veni la întâlnirea de nivel înalt președinți de stat și șefi de guvern.
  • Și tot astăzi va fi inaugurată și prima moschee din Piața Taksim din Istanbul. Criticii susțin că proiectul aduce un aer religios mai pronunțat unei locații care găzduiește statuia lui Mustafa Kemal Ataturk, fondatorul Turciei moderne.
  • Ministerul Economiei propune ca firmele care participă la târguri și expoziții externe sau care își fac publicitate în străinătate să beneficieze de reducere a impozitului în funcție de cheltuielile cu aceste acțiuni de promovare la export.
  • Și am depășit pragul de 100 de mii de persoane vaccinate într-o zi. În total, în România am ajuns la aproximativ 3,5 milioane de imunizați, dintre care 2,2 milioane au făcut rapelul.
  • Stephane Bancel, CEO-ul companiei farmaceutice Moderna, spune că suspendarea patentelor asupra vaccinurilor anti-covid nu va ajuta la furnizarea mai multor doze nici în 2021, nici în 2022. Tehnologia ARN mesager este una nouă și în acest moment nu există persoane care să știe să producă acest tip de vaccin, spune Bancel, citat de Financial Times.
  • Iar Harvard, cea mai bună universitate din lume potrivit tuturor topurilor, se alatură universităților din SUA care permit revenirea în campusuri și la cursuri doar studenților vaccinați.

Recomandări

CÂND ADERĂ MOLDOVA LA UE
CUM ÎNVINGE EUROPA CRIZA ENERGETICĂ
PRĂBUȘIREA PODULUI DIN BALTIMORE
CILLIAN MURPHY DEVINE VEGAN
GOSLING ÎȘI FACE COMPANIE DE PRODUCȚIE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT