• CNSU a decis azi noapte, că începând de duminică, în localitățile în care incidența depășeste 6 cazuri la mia de locuitori, masca va fi obligatorie în spațiile publice aglomerate; magazinele și serviciile vor funcționa doar până la ora 18 iar restaurantele și localurile vor fi închise complet. fără exepții pentru vaccinați. Urmează ca executivul să aprobe azi reglementările adoptate joi de CNSU la nivel național.
  • A ars secția ATI de la Spitalul de Boli Infecțioase din Constanța. Ieri dimineață, în jurul orei 10, s-a dat alerta. Șapte din cei 10 pacienți internați la secția ATI au murit.
  • În ultimele 24 de ore au fost înregistrate 10.887 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS-CoV- 2. La ATI sunt 1.391 de pacienți.
  • USR PLUS are nou presedinte. Dacian Ciolos a obtinut 19 603 voturi iar Dan Barna, principalul sau contracandidat a luat 18.908 voturi.
  • Florin Cîțu spune că Guvernul pe care îl conduce are șanse mai mari de 50% să supraviețuiască moțiunii de cenzură. El mai spune că guvernarea PNL UDMR va rezista până în 2024.
  • Noile reguli pentru școli au fost publicate in Monitorul Oficial. Cursurile se suspendă doar la apariția unui caz pozitiv într-o clasă, și nu la rata de infectare din localitate, cum era până acum. Toți copiii acelei clase rămân acasă. După 8 zile, cei care sunt testați și au un rezultat negativ se întorc în clasă. Restul fac școală online.
  • În California, elevii care nu se vaccinează împotriva COVID-19 vor fi obligați să urmeze cursuri independente de acasă. Acest lucru se va aplica în cazul în care Guvernul SUA va adopta proiectul de lege cu privire la vaccinarea minorilor cu vârste între 12 și 15 ani.
  • Regatul Unit încearcă să combată criza de combustibil cu care se confruntă alături de forțele armate. Începând de luni, benzinăriile din Marea Britanie vor fi aprovizionate cu ajutorul tancurilor și a 200 de soldați britanici.
  • Între timp Prințesa Beatrice a Marii Britanii a ales numele pentru fiica ei de două săptămâni. Cel mai nou membru al familiei regale se va numi Sienna Elizabeth și este al 12-lea nepot al Reginei Elizabeta a doua a Marii Britanii

Recomandări

MACRON CERE ARMĂ NUCLEARĂ PENTRU UE
CE FACEM CU POLUAREA?
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN