• PNL și PSD au stabilit, luni, lista finală a miniștrilor pe care fiecare partid îi trimite în Guvernul Ciucă. Executivul va avea 20 de ministere la care se adaugă și funcția de secretar general al guvernului. Față de guvernul anterior, Guvernul Ciucă are două ministere noi: ministerul pentru IMM-uri și Turism și ministerul Tineretului și Familiei.
  • Performanța în educație, alături de sănătate și incluziune, pune frână calității vieții și bunăstării sociale din România, arată studiul Indicele de Progres Social 2021. România e pe loocul 73 la nivel internațional, pentru Acces la educație de bază.
  • 70 la sută din populația globului trăiește în regimuri nedemocratice sau în regres democratic, a anunțat IDEA. Ungaria, Polonia,Slovenia și Serbia sunt țările europene cu cele mai mari scăderi ale democrației.
  • Lukașenko a cerut Germaniei să primească 2.000 de migranți care rămân la granița cu Polonia. Purtătorul de cuvânt al cancelarului german Angela Merkel a declarat că nu este o soluție acceptabilă pentru Germania.
  • În schimb Japonia lasă garda jos și deschide ușa imigranților. Scăderea numărului de nașteri și problema forței de muncă i-a făcut sa i-a în considerare acest lucru. Ani la rând, în Japonia, s-au cumpărat mai multe scutece pentru bătrâni decât pentru copii.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT