• Autoritățile iau măsuri pentru a contracara răspândirea noi tulpini din Africa de Sud – omicron. Cei care vin din zonele africane vor sta în carantină timp de 14 zile, a anunțat ministrul Sănătății Alexandru Rafila.
  • Testele de salivă care au ajuns neasamblate în școli crează probleme în rândul directorilor și profesorilor, însă avantajul existenței lor este mult mai mare. Profesorii și directorii care ajută la asamblarea testelor vor primi zile în plus de concediu, a spus ministrul edicației, Sorin Cîmpeanu. Testarea va începe din 2 Decembrie și va fi publicat și un videoclip cu instrucțiunile de folosire.
  • Președintele american Joe Biden solicită ridicarea protecției proprietății intelectuale pentru vaccinurile împotriva COVID-19, astfel încât acestea să poată fi produse în întreaga lume.
  • În acest timp, Anthony Fauci, directorul Institutului Naţional de Boli Infecțioase spune că nu ar fi surprins ca varianta Omicron să fi ajuns în Statele Unite chiar dacă nu sunt cazuri confirmate încă.
  • Premierul polonez Mateuș Morawiecki o critică pe Angela Merkel, pentru că a discutat cu preşedintele Belarusului Aleksandr Lukaşenko, în contextul crizei tot mai mari a migranţilor la graniţa Uniunii Europene.

Recomandări

FII BOGAT ÎN ROMÂNIA
ZIUA INTERNAȚIONALĂ A STRIGĂTULUI
CHETĂ PENTRU SPORTIVII ROMÂNI
BLIKEN AJUNGE ÎN CHINA
C.E. INVESTIGHEAZĂ CHINA
CE ESTE DUREREA CRONICĂ