• Decizia de evacuarea a spitalului Foișor din Capitală, a fost una corectă, a declarat aseară Raed Arafat. Trebuia să facem loc pentru bolnavii în stare critică, a motivat șeful DSU. 105 pacienți au fost evacuați din spital, vineri seara.
  • Certificatul Verde European este pe drumul de a deveni o realitate. UE a acordat finanțare suplimentară de peste 121 milioane euro, pentru certificatele Covid. Urmează votul în Parlamentul European.
  • Grecia dă gratuit 2 milioane de teste Covid, elevilor și profesorilor. În zilele de luni și joi, elevii cu vârste între 16 și 18 ani dar și profesorii, trebuie să prezinte rezultatul negativ al unui test. Alte 7 milioane de astfel de teste vor fi distribuite până la finalul săptămânii viitoare.
  • Prințul Harry va fi prezent la înmormântarea bunicului său, anunță Palatul Buckingam. Înmormântarea Ducelui de Edinburgh va avea loc sâmbătă, 17 aprilie.
  • Emirates a operat în cursul zilei de ieri un zbor cu 400 de pasageri, vaccinați anti-Covid, cu ambele doze. Zborul marchează succesul campaniei de vaccinare din Emiratele Arabe Unite, în cadrul căreia s-au administrat 9 milioane de doze de vaccin.
  • România ar putea primi 4 miliarde de euro în luna iulie. Banii de la UE vor putea fi accesați dacă proiectele guvernului vor fi aprobate de Comisia Europeană, aprobare care ne-a pus probleme și în trecut pentru că ne lipsesc proiectele mature, spune europarlamentarul, Corina Crețu.
  • Untold devine primul festival din lume care lansează un NFT. Fanii festivalului, și nu numai, vor avea șansa să cumpere momente memorbaile din cadrul edițiilor de festival, anunță organizatorii.
  • CSM București joacă astăzi returul sferturilor de finală din Liga Campionilor la handabl feminin, împotriva celor de la ȚSKA Moscova. În tur, Cristina Neagu și colegele ei au câștigat cu 32-27.
  • Premiile Bafta au început aseară, cu un tribut adus Prințului Philip, cel care a fost primul președinte al BAFTA. Filmul „Ma Rainey”s Black Bottom” a câștigat două premii iar gala continuă și astăzi.
  • Iar ”Colectiv”, documentarul regizorului român Alexander Nanau, este nominalizat la categoria ”cel mai bun film documentar” unde concurează cu producțiile „David Attenborough: A Life on Our Planet”, „The Dissident”, „My Octopus Teacher” si „The Social Dilemma”.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
UNDE MERGI AZI?
TEHERAN: IRAN NU PLĂNUIEȘTE UN RĂSPUNS
INS: PIAȚA REZIDENȚIALĂ SCADE
TAYLOR SWIFT CÂNTĂ DESPRE GÂNDURILE SUICIDARE