• Liderii țărilor membre ale UE se întâlnesc astăzi la Bruxelles să discute despre posibile sancțiuni împotriva Belarusului. În cursul zilei de ieri, un avion Ryanair, cu 171 de pasageri la bord, a fost deturnat de statul Belarus și forțat să aterizeze pe aeroportul din Minsk pentru arestarea jurnalistului Roman Protasevich.
  • Ministerul Afacerilor Externe confirmă că la bordul avionului deturnat de Belarus, nu s-au aflat cetățeni români. Inițial s-a spus că printre pasagerii zborului erau și cinci cetățeni români.
  • Astăzi ajung în țară, aproape 700.000 de doze de vaccin Pfizer. Dozele ajung pe aeroporturile din Otopeni, Cluj-Napoca și Timișoara.
  • Imunitatea de grup în România este între 30 și 45%, a spus Valeriu Gheorghiță. Virusul este încă activ iar dacă nu continuăm să ne vaccinăm, putem intra într-un val 4 al epidemiei de coronavirus, a mai declarat coordonatorul campaniei naționale de vaccinare.
  • Românii vaccinați anti-Covid pot intra în Ungaria în baza adeverinței de vaccinare, fără să prezinte teste PCR cu rezultat negativ sau să stea în carantină, a anunțat ministrul ungar de externe.
  • În această săptămână, se convoacă un plen reunit pentru ratificarea tratatului de majorare a contribuției la Uniunea Europeană, lucru esențial pentru depunerea PNRR la Comisia Europeană. PNL încearcă să-i convingă pe social-democrați să voteze pentru că este necesară o majoritate.
  • Lille este noua campioană a Franței, după ce a învins echipa Angers cu scorul de 2-1. Este al 4-lea titlu pentru Lille și cu acest succes, echipa pune capăt șirului de victorii pentru PSG, care a câștigat șapte din ultimele opt trofee.
  • Leicester a pierdut cu Tottenham, scor 2-4, în ultima etapă din Premier League. Înfrângerea a poziționat-o pe Leicester pe locul 5 în clasament, în afara locurilor de Liga Campionilor, acolo unde vor juca Chelsea, Liverpool, Manchester United și Manchester City, din postura de campioană.
  • Cursa pentru primii turiști în spațiu este în toi. Aeronava Unity a executat cu succes un test de zbor la 89 de km deasupra Pământului în New Mexico. Cei de la Virgin concurează cu Blue Origin și Space X, în încercarea de a oferi primele zboruri comerciale în spațiu.

Recomandări

EMANUEL PÂRVU AJUNGE LA CANNES
S-A RUPT COALIȚIA LA BUCUREȘTI
CE MĂNÂNC AZI?
PRINȚUL LOUIS A ÎMPLINIT ȘASE ANI
9/10 ANGAJAȚI SE CRED EXPERȚI IT
DAVID PECKER ÎȘI REIA ACUZAȚIILE ÎMPOTRIVA LUI TRUMP