Știrile de la ora 9.00, prezentate de Andrei Tomescu, 18 martie 2021

Nici azi nu ai parte de soare. Vremea rămâne închisă și rece. În Maramureș, Transilvania și la munte va continua să ningă, iar în restul țării o să plouă. Maximele vor fi cuprinse între 2 și 10 grade Celsius.

Astazi vei afla dacă vom continua sau nu vaccinarea cu AstraZeneca. Agenția Europeană a Medicamentului va lua o decizie, după ce 17 țări au încetat să mai folsească serul, din cauza efectelor adverse.

Dacă te-ai vaccinat deja cu AstraZeneca și serul va fi retras și de la noi, vei face rapelul ori cu Johnson and Johnson, dacă este disponibil, ori cu Pfizer sau Moderna, spune Valeriu Gheorghiță.

Beneficiile depășesc riscurile, spun, deocamdată, experții OMS. Ei recomandă în continuare folosirea vaccinului de la AstraZeneca.

Noi am ajuns la aproape 1.6 milioane de români vaccinați. În ultimele 24, de ore s-au imunizat peste 54.000 de persoane, cele mai multe dintre ele cu prima doză.

În Statele Unite, un bebeluș s-a născut cu anticorpi pentru Sars-Cov2. Mama lui se vaccinase cu 3 săptămâni înainte să nască, iar protecția s-a transmis și la copil.

Cetățenii și rezidenții din Israel, care se întorc în țară și sunt plasați în carantină obligatorie, vor fi monitorizați cu ajutorul unor brățări electronice

China a aprobat alte două vaccinuri anti-Covid. Interesant este că unul dintre ele e fabricat din celule ovariene provenite de la hamsteri.

Rusia îşi retrage ambasadorul din Statele Unite, după afirmaţiile lui Joe Biden. Acesta la spus că Vladimir Putin este criminal și că va plăti pentru amestecarea Moscovei în alegerile prezidenţiale de anul trecut.

Din calendar îți spun că pe 18 martie 1900 s-a înființat clubul de fotbal olandez Ajax Amsterdam, iar în 1906, la Paris, Traian Vuia ridica de la sol pentru prima dată un aparat de zbor autopropulsat, mai greu decât aerul.