Azi ai parte de vreme mai caldă decât zilele trecute. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 5 și 15 grade Celsius, cu cel mult 10 grade, la amiază, în București. Va mai ploua slab în sudul și estul țării.

A fost reținută soția bărbatului care a sechestrat și ucis doi muncitori, într-un apartament din Onești. Femeia este acuzată că a fost complice și azi ar putea fi arestată preventiv. Agresorul este în spital, după ce a fost împușcat de polițiști.

Traian Berbeceanu rămâne prefectul Capitalei, spun surse din Guvern. După ședința de azi, de la ora 13.00, vei afla ce prefecți vor fi înlocuiți.

Recomandări

BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
CE FACEM CU POLUAREA?
ECONOMIA AMERICANĂ ÎNCETINEȘTE
CIOLACU ÎNCHEIE DISCUȚIILE CU PIEDONE
VENEȚIENII IES ÎN STRADĂ
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA

Românii au păreri diferite despre un eventual pașaport de vaccinare. În timp ce unii consideră că măsura este discriminatorie, alții spun că pașaportul de vaccinare înseamnă responsabilitate.

Pe 17 martie, Comisia Europeană va prezenta pașaportul de vaccinare, de care vei avea nevoie ca să poți călători liber în țările Uniunii Europene.

Pașaportul va arăta dacă ai fost sau nu vaccinat anti-Covid-19, va conține rezultatele la testele de Covid-19 sau dacă ai fost infectat noul coronavirus.

Belgia a recționat imediat la anunțul făcut de Ursula Von Der Leyen. Vaccinarea nu e obligatorie, principiul nondiscriminării trebuie respectat și nu trebuie să existe legătură între vaccinare şi libertatea de deplasare în Europa.

Rușii fug de propriul vaccin. 62% dintre ei nu vor să se vaccineze cu Sputnik. Ei cred că noul coronavirus a fost creat artificial ca armă biologică. Cei mai reticenți sunt tinerii între 18 și 24 de ani, arată un sondaj independent, citat de Reuters.

Huawei P50 Pro va fi primul telefon care va avea senzor DSLR de la Sony. Smartphone-ul va fi lansat luna viitoare. De asemenea, Pixel, viitorul flagship al lui Google, va folosi același senzor în lupta cu iPhone 12 și cu Samsung Galaxy S21.

Și pe 2 martie, în 1989, Liviu Corneliu Babeș și-a dat foc în Poiana Brașov, în semn de protest față de regimul comunist. 8 ani mai târziu, era declarat erou-martir.