Primăvara începe să-și intre în drepturi. Azi ai parte de vreme frumoasă și caldă, cu temperaturi de până la 19 grade celsius. Doar în nordul țării e posibil să mai plouă slab, spre seară

Șefii Poliției din Bacău și Onești au fost înlocuiți din funcție. În loc să îl liniștească, mai mult l-au enervat pe bărbatul care luase ostatici doi muncitori, pe care i-a ucis până la urmă.

Câteva zeci de persoane au protestat, aseară, în faţa Tribunalului Bucureşti, nemulțumiți că magistrații au clasat definitiv dosarul 10 August. Organizatorii protestului spun că se vor duce la CEDO.

Recomandări

POLONIA ARESTEAZĂ UN SUSPECT ÎN CAZUL ATACULUI LUI ZELENSKI
ONU DECIDE DACĂ RECUNOAȘTE SAU NU AUTORITATEA PALESTINIANĂ
CE SECRETE ASCUNDE CHINA
CUM ÎNGRIJEȘTI MEDIUL ÎNCONJURĂTOR
FRANCEZII SUNT PESIMIȘTII EUROPEI
„NADIA” ÎI DUCE PE ROMÂNI LA J.O.

Elevii vor putea să facă sport fără mască, însă doar în aer liber, nu și în sălile de sport. În timpul efortului fizic, transmiterea este accentuată, spune Ministerul Sănătății, care nu este de acord cA elevii să renunțe la mască la interior.

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, spune că nicio altă țară europeană nu obligă elevii să poarte mască. Sindicatele din educație, dar și asociațiile de părinți au cerut eliminarea măștii la orele de sport.

Între timp, Texasul va deveni, de săptămâna viitoare, primul stat al Americii în care purtarea măștii nu va mai fi obligatorie, iar magazinele și restaurantele vor fi deschise în totalitate.

În Europa, însă, Germania prelungește lockdown-ul și pregătește noi restricții. „Ca să salvăm țara, trebuie să stăm în carantină până la Paște”, anunță Angela Merkel.

Iar în Italia, regiunea Toscana a trecut în scenariul roșu, de care de apropie oricum și Lombardia. Oamenii n-au voie să iasă din localitate, nu-și pot vizita rudele și prietenii, iar școlile sunt închise.

Barcelona s-a calificat în finala Cupei Spaniei, după ce s-a impus în fața Sevilliei. A întors rezultatul din tur, a dus meciul în prelungiri și a câștigat cu 3-0. În finală, Barca va juca cu învingătoarea dintre Levante și Athletic Bilbao.

Astăzi este Ziua Internațională de Conștientizare a HPV. Sunt 100 de tulpini, dintre care 14 cu risc ridicat pentru dezvoltarea cancerului col uterin.