Azi ai parte de vreme foarte caldă, cu maxime între 3 și 18 grade Celsius. În vest şi sud-vest o să mai plouă, iar în centru va fulgui. Cald și la București, unde vor fi în jur de 15 grade. Cerul va ramâne mai mult acoperit, iar spre seara e posibil să plouă.

Dacă te pregătești să pleci în Spania, e bine să știi că sunt în vigoare mai multe coduri galbene și portocalii de ninsoare și viscol. Printre regiunile afectate se numără și Madridul.

Germania este și ea sub cod roșu de ninsori. Avioanele au rămas la sol în Leipzig și Dortmund, pe autostrăzile A4 și A7 s-au format coloane de tiruri, iar trenurile au rămas în gări la Berlin, Frankfurt și Hamburg.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

Hotelierii încă așteaptă banii promiși de Guvern. Este vorba despre granturile de 20% din pierderile din 2020. În lipsa ajutoarelor, 15 mii de restaurante şi hoteluri ar putea să nu se mai redeschidă niciodată.

Reprezentanții Horeca cer și ca domeniul lor să nu mai fie condiționat de rata de infectare şi să poată funcţiona la 30% din capacitate indiferent de numărul de persoane infectate.

Studenții amenință cu proteste, după ce premierul a anunțat că vrea să le limiteze transportul gratuit cu trenul. Măsura este nepotrivită și va adânci inechităţile sociale, spun tinerii.

De celalaltă parte, Sorin Cîmpeanu încearcă să calmeze spiritele. Nu a zis nimeni că transportul gratuit va fi anulat în totalitate. Elevii vor avea în continuare călătorii gratuite, iar pentru studenți există discuții cu Ministerul Transporturilor.

CanSinoBio, vaccinul chinezesc anti-COVID, are o eficiență de aproape 91% în prevenirea unori forme severe de boală. Serul a fost dezvoltat împreună cu un institut de cercetare al Armatei chineze.

Bitcoin ajunge la 47.000 de dolari, după ce Tesla a investit un miliard și jumătate de dolari în criptomonedă. Mai mult decât atât, Tesla anunță că va începe să accepte plăți în Bitcoin pentru produsele sale.

”Priveşte cerul, uită-te la lună”. Acesta e mesajul inscripționat pe un nou monolit apărut într-un templu sfânt din Turcia. Până acum, au apărut peste 80 de astfel de blocuri, în diverse locuri din lume.