• La un an de la debutul campaniei, mai puțin de jumătate din populația eligibilă este vaccinată și doar cinci județe au rată de vaccinare de peste 50%.
  • Nicuşor Dan, vrea să impună dezvoltatorilor să construiască din fonduri proprii infrastructură, dar şi şcoli şi grădiniţe în propriile proiecte în condiţiile în care „ei cer o derogare printr-un nou Plan Urbanistic Zonal, iar noi vom pune condiţii“, a explicat edilul. El nu a precizat dacă şcolile şi grădiniţele vor fi publice sau private.
  • Producţia naţională de autoturisme s-a diminuat cu 6,12%, în primele 11 luni față de perioada similară a anului trecut. În schimb, s-a dublat numărul vânzărilor de mașini electrice.
  • Iar armata cumpără 1.000 de blindate, pentru intervenții interne și externe. MApN plătește pentru ele 3,7 miliarde de lei din bugetul propriu.
  • NASA a anunțat cine sunt cei 10 astronauți care se vor antrena pentru călătoriile în spațiu din următorii doi ani. Grupul include foști profesori, militari și medici. Unul dintre candidați a fost chirurg la SpaceX, iar altul a lucrat ca inginer de foraj în Arctica.
  • Între timp polițistul condamnat pentru uciderea lui George Floyd ar putea recunoaște mâine, pentru prima dată, că a greșit în dosarul care a declanșat cele mai mari proteste antirasiste din ultimele decenii în Statele Unite.

Recomandări

CINE VA PRELUA ȘEFIA C.E.
NOU COD PENTRU SCHENGEN
NE LIPSEȘTE EDUCAȚIA FINANCIARĂ?
NE-A SALVAT VACCINUL?
CIOLACU: COALIȚIA NU SE RUPE
O ROMÂNCĂ ARBITREAZĂ LA UEFA