• Bucureștiul a intrat în scenariul verde după ce incidența a scăzut sub 2 infectări la mia de locuitori, mai exact, la 1,95. Capitala nu a mai înregistrat o incidență atât de mică de 2 luni și jumătate.
  • În acest context, CNSU a decis ca orele de educație fizică în spații interioare să aibă loc fără obligativitatea purtării măştii de protecţie, începând de joi.
  • Președintele Asociației Medicale din Africa de Sud și unul dintre primii medici care au detectat noua tulpină, spune că omicron prezintă simptome mai ușoare față de cei care Se infectează de tulpina Delta . Cei infectați cu omicron resimt oboseală, dureri de cap și de corp și dureri ocazionale în gât.
  • Preşedintele american Joe Biden spune că „Sunt motive de îngrijorare în faţa acestei noi variante, însă nu sunt motive de panică” și laudă comunitatea științifică din africa de Sud pentru transparență.
  • Cu 0,5% din PIB alocat pentru cercetare-dezvoltare, România se situează pe ultimul loc în UE la acest capitol. Malta și Letonia alocă 0,7%, iar Cipru, Bulgaria și Slovacia dau puțin mai mult, 0,9%, conform datelor Eurostat.

Recomandări

BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
CE FACEM CU POLUAREA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN
ECONOMIA AMERICANĂ ÎNCETINEȘTE
CIOLACU ÎNCHEIE DISCUȚIILE CU PIEDONE