• PNRR-ul are la noi, deja, efecte. Șeful de la Finanțe anunță că scutirile de impozit din IT, cercetare și construcții vor dispărea. Reprezintă 3% din PIB, spune el. Și e prea mult. În plus, dispariția facilităților fiscale am promis-o ca reformă la Comisia Europeană, să ne aprobe PNRR-ul.
  • Proprietarii de restaurante cer ajutorul Guvernului. Vânzările au scăzut cu 39% în anul 2020, iar anul acesta, din pricina restricțiilor, industria ospitalității va înregistra încasări la fel de mici.
  • Pe scena politică nu e liniște. PNL nu va mai negocia cu USR PLUS, dacă votează o moțiune de cenzură împotriva Guvernului. E precizarea lui Cîțu ca răspuns la întrebarea: mai avem sau nu Coaliție de guvernare?
  • Croații pot intra de acum în Statele Unite, fără viză. Au fost incluși în programul Visa Waiver. pentru că au îndeplinit toate criteriile tehnice. Noi suntem departe de a scăpa de vize. 10% dintre noi, care aplică pentru viză sunt refuzați. Ca să fie ridicate vizele, procentajul trebuie să fie mai mic de 3%.
  • Barilul de petrol a trecut de 80 de dolari, pentru prima dată în ultimii 3 ani. Cumulat cu prețurile crescute ale energiei, spun analiștii, acest record va cântări greu în revenirea economică după pandemie.
  • Compania americană United Airlines a declarat că v-a începe procesul de concediere pentru aproape 600 de angajați care au decis să nu se vaccineze.
  • La începutul lunii august,compania a devenit primul transportator american care a impus vaccinarea obligatorie a angajaților.
  • Liderii Pentagonului au admis că s-au înșelat în legătură cu armata afgană. Pur și simplu nu și-au dat seama cât de demoralizată e. Am construit o armată, dar n-am putut construi o națiune, au explicat ei dezastrul de la intrarea talibanilor în Kabul.
  • Lionel Messi a înscris primul său gol după plecarea de la Barcelona. Messi a marcat împotriva fostului sau antrenor, Pep Guardiola. Așa, PSG a invins-o cu 2-0 pe Manchester City si după două etape e pe primul loc in grupa ei din Champions League.
  • Noul robot Amazon, numit Astro, nu gătește și nu curăță ca personajul animat din „The Jetsons”. Dar chiar te ajută prin casă. Spre exemplu, poate verifica dacă nu cumva ai lăsat aragazul deschis când ai plecat de acasă.
  • După o lansare spectaculoasă la Londra, ultimul film al lui Daniel Craig, No Time to Die, este așteptat în cinematografele de la noi, mâine. E avanpremiera. Pentru publicul larg, lansarea e pe 8 octombrie. Tocmai ți-am dat o idee, dacă nu știai ce să faci zilele următoare.
  • La bursa de la New York, contractul la bumbac cu livrare în luna decembrie a urcat până la 1,005 dolari pentru o livră (453 grame), cel mai ridicat nivel înregistrat după luna noiembrie 2011. Preţul bumbacului a crescut cu 28% în acest an, pe fondul unei cereri puternice venită în special din China, combinată cu perturbările pe partea de ofertă provocate de pandemie şi haosul din sectorul de logistică, ca urmare a creşterii costurilor cu transportul maritim.
  • Un preţ mai mare la bumbac înseamnă că va creşte şi costul articolelor de îmbrăcăminte. Cotaţiile futures la bumbac au trecut marţi peste pragul de un dolar pentru o livră (453 de grame) prima dată în ultimii zece ani, în contextul în care vremea nefavorabilă şi problemele din industria de transport de marfă pun în pericol livrările de bumbac, ceea ce va duce la creşterea costurilor pentru îmbrăcăminte în toată lumea, transmite Bloomberg.

Recomandări

MACRON CERE ARMĂ NUCLEARĂ PENTRU UE
CE FACEM CU POLUAREA?
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN