• În ultimele 24 de ore, s-au înregistrat 12.590 cazuri noi de COVID-19. Au decedat 184 persoane. La Terapie Intensivă sunt acum 1.412 pacienți, dintre care 20 minori.
  • Terapia intensivă a Secției de Cardiologie a Spitalului Județean Constanța a devenit secție pentru pacienții Covid, pentru a fi menținut numărul paturilor de terapie intensivă după incendiul de ieri. Totodată, prefectul județului Constanța a anunțat că toți pacienții transferați în alte spitale, după incendiul de ieri, se află acum într-o stare stabilă.
  • De mâine, în București, vor fi introduse restricții. Sunt închise cinematografe, restaurante, săli de sport. Magazinele închid la ora 18, iar masca va fi obligatorie. Asta dacă nu este publicată în Monitorul Oficial hotărârea CNSU prin care toate activitățile de comerț se pot desfășura, dar ai acces la ele doar dacă ești vaccinat sau ai trecut prin boală.
  • Ministerul Afacerilor Interne împreună cu cel al Sănătății se vor întruni luni, pentru  stabili excepțiile legate de portul măștii în spațiile publice acolo unde incidența este peste 6 la mie.
  • Școlile și grădinițele se închid și trec în online dacă jumătate din clase sau grupe au activitatea suspendată din cauza COVID. Cursurile se suspendă doar la apariția unui caz pozitiv într-o clasă, și nu la rata de infectare din localitate.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
OFICIAL, AVEM O NOUĂ STAȚIUNE
MICROSOFT LANSEAZĂ A.I. REVOLUȚIONARĂ
SCANDAL CU SÂNGE INFECTAT ÎN UK
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?