Felix Damian, Sebastian Ujică si Razvan Rughiniș, profesor la Facultatea de Automatică și Calculatoare a Universității Politehnice din București, sunt în juriul de astăzi.

  • Senatul României vrea să îi cucerească pe tineri. Deocamdată nu cu proiecte pentru un viitor mai bun – ci își face cont de TikTok. Bugetarii din America sunt obligați să-și șteargă aplicația chinezească.
  • Aplicația RO-ALERT și-a dat update. Departamentul de Urgentă al lui Arafat nu vrea să mai facă gafe precum notificarea ”URSU, BĂ” din urmă cu un an și jumătate. Acum găsesti și hărti cu spitale și cu primiri de urgentă – DSU e numele aplicației.
  • Cercetătorii ne trimit la bucătărie să descoperim ce am bănuit dintotdeauna. Dacă alegi mâncarea potrivită, nu neapărat cea bună la gust – poți să scapi de depresie. Îți spun mai târziu meniul relaxării.
  • Românii se pregătesc de cele 4 sesiuni de votare de anul viitor – așa că agențiile de sondaje se întrec în intrebări. Geoană și Kovesi sunt dați favoriți de sondajul făcut de ATLAS și prezentat de Adevărul. Simion de la AUR e pe 3. CURS a făcut sondaj pentru alegerile locale – Gabriela Firea ar obține 44%, Nicușor Dan 31 – însă doar dacă ar merge cu PNL-ul.
  • Condamnații din închisori își pot scurtă pedeapsa dacă donează organele – se întâmplă în America. Medicii se bucură. Sociologii se întreabă dacă e sănătos și pentru societate.
  • America este zguduită și de o nouă politică legată de arme. Acum părintii pot cumpăra și pentru copii – să se antreneze. E mai simplu – armele sunt cu 20% mai ușoare, dar profesorii se tem că pot fi mai periculoase.

Recomandări

NOU COD PENTRU SCHENGEN
CE FAC ELEVII ÎN SĂPTĂMÂNA VERDE
NE-A SALVAT VACCINUL?
O ROMÂNCĂ ARBITREAZĂ LA UEFA
CIOLACU: COALIȚIA NU SE RUPE
UK: FETELE ÎNTREC BĂIEȚII LA FUMAT