Antropologul Cătălin Constantin, Mădălina Bucur, Felix Damian sunt în juriul de astăzi

  • 1 mai, Ziua Muncii, ar putea fi una de doliu în Japonia – 400 de japonezi mor anual din cauza extenuării. Nici românii nu sunt prea fericiți la job – angajații români se plâng de burnout, chiar dacă programul de lucru normal este de 8 ore pe zi și nu poate depăși oficial 48 de ore pe săptămână. Mulți sunt dispuși să renunțe la job chiar dacă nu au alte oferte.
  • Apropo de muncă, acum e mai ușor să te dai lovit – concediul medical vine cu o simplă cerere online și o declarație pe propria răspundere. Ca să mai elibereze din sarcinile personalului din sănatate. Se întamplă în Portugalia, dar asta le-ar putea da idei și românilor.
  • Și…legea tăcerii… între vecini. Oamenii locuiesc în aceleași clădiri, dar nu își vorbesc cu lunile. Până și de zgomotele făcute de bormașini se plâng online.
  • Aproape trei sferturi dintre români nu sunt mulțumiți de direcția în care se îndreaptă România, o spune ultimul sondaj CURS. Dacă mâine ar fi alegeri, PSD ar scoate 29 % din voturi, iar PNL ar împărți locurile 2 si 3 cu câte 17 la sută din voturi.
  • Fiți pe pace, Papa tace, dar face. E vorba de un plan de pace… Avem o strategie – să terminăm odată cu războiul dintre ruși și ucraineni, dar încă ținem totul secret. La momentul potrivit vom face public planul nostru, spune Papa Francisc.
  • Și nici de 1 mai parizienii nu uită cât de tare i-a scos din sarite Macron cu cei doi ani adăugați la vârsta de pensionare. Au iețit iar în stradă și le-au dat de lucru polițiștilor, care au intervenit cu gaze lacrimogene.

Recomandări

O FURTUNĂ SOLARĂ AMENINȚĂ PĂMÂNTUL
ATENȚIE, CIP DEFECT
JUMĂTATE TU, JUMĂTATE EU
ISRAELUL EXTINDE OPERAȚIUNEA ÎN RAFAH
CIOLACU IA MĂSURI ANTI-SHRINKFLAȚIE
ÎNCEPE CAMPANIA ELECTORALĂ