Sergiu Miscoiu, profesor de Științe Politice la Facultatea de Studii Europene, Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca, Jean Valvis, CEO AQUA Carpatica, Gabriela Bartic, CEO Brio sunt în juriul de astăzi.

  • Uniunea Europeană a avut 13 milioane de șomeri în luna iulie, când rata șomajului a scăzut ușor de la 6.1% la 6%. Și la noi în țară rata șomajului a scăzut în iulie cu 0.2 procente până la 5.2%.
  • Meta vrea să te taxeze pentru funcții exclusive pe platformele Facebook, Instagram și WhatsApp. Compania a format o nouă divizie, numită New Monetization Experiences, care se va concentra pe dezvoltarea noilor opțiuni cu plată.
  • Chengdu, unul dintre cele mai mari orașe din China, anulează zborurile și izolează 21.2 milioane de locuitori de frica răspândirii COVID-ului. Autoritățile au anunțat 4 zile de testări masive în tot orașul.
  • Agenția Europeană pentru Medicamente a aprobat astăzi noile vaccinuri anti-COVID de la Pfizer și Moderna, adaptate la varianta Omicron. Livrările noului ser încep de săptămâna viitoare.
  • Elevii și studenții din București își vor putea genera abonamentele gratuite de transport printr-o aplicație. STB se va ocupa de dezvoltarea acesteia, în parteneriat cu Ministerul Educației. Când va fi gata? Asta n-a mai precizat ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu.
  • China este acuzată că a încălcat drepturile omului împotriva uigurilor și a altor comunități predominant musulmane. ONU susține că tratamentul aplicat poate constitui ”crime împotriva umanității” și că există dovezi care arată că femeile au fost obligate să avorteze sau au fost supuse unor sterilizări forțate.
  • Canalul Suez a fost blocat din nou de un petrolier eșuat, timp de cinci ore. Nava venea din Portugalia și se îndrepta către Arabia Saudită. Canalul care leagă Marea Mediterană de Marea Roșie este extrem de important pentru economia globală.
  • E mai probabil să îți întârzie decât să NU îți întârzie avionul pe Otopeni. Peste 700 de zboruri au avut întârzieri mai mari de jumătate de oră în săptămâna 25-31 august. Mai puține, totuși, cu 122 față de săptămâna precedentă.
  • Ancheta asupra lui Donald Trump privind documentele clasificate de la Mar-a-Lago nu întârzie. Un raport depus în fața instanței arată că documente guvernamentale erau în posesia fostului președinte, iar anchetatorii erau induși în eroare. Ar fi un caz de obstrucționare a justiției, dar este posibil ca Trump să nu fie pus sub acuzare.
  • Și tot o știre fierbinte din America. California le cere celor care au mașini electrice să evite să le mai încarce, ca să nu provoace pene de curent.. Sunt așteptate temperaturi de peste 45 de grade zilele acestea, de aceea se așteaptă ca rețeaua electrică să fie suprasolicitată.
  • Vine iarna, bine-mi pare, că aduce plafonare. Guvernul lui Ciucă a publicat astăzi proiectul pentru compensarea facturilor la energie. Romanii care au consumat în 2021 mai puțin de 300 de kilowați oră pe lună vor plati 80 de bani pe kilowatt. IMM-urile, instituțiile publice și firmele alimentare primesc compensare pentru doar 85% din consum.
  • Prețul mare al energiei și lipsa preoților îi lasă pe olandezi fară slujbe religioase. Unele bisericii romano-catolice de la ei au hotărât să renunțe la Liturghie. În Olanda e în scădere și numărul credincioșilor, nu doar cel al preoților.
  • Mâine începe IFA, cea mai importantă conferință de tehnologie din Europa. Conferința de la Berlin este locul în care cei mai mari producători din industrie prezintă cele mai noi tehnologii la care lucrează IFA.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
ONU DECIDE DACĂ RECUNOAȘTE SAU NU AUTORITATEA PALESTINIANĂ
CE SECRETE ASCUNDE CHINA
CUM ÎNGRIJEȘTI MEDIUL ÎNCONJURĂTOR
FRANCEZII SUNT PESIMIȘTII EUROPEI