• Toata lumea este cu ochii pe Washington unde de ieri sefii lumii discuta desprea pacea din lume care ne lipseste. Prima pe ordinea de zi a fost Ucraina. Stoltenberg spune că acum – țara e mai aproape ca niciodată de NATO – și vrea să vadă și mai multe ajutoare pentru Zelenski.
  • Nici pe Otopeni nu-i prea bine, dar nici cu Europa nu ne lăudăm. Aeroporturile model vin din Asia și America. Japonia bifează 3 din 10.
  • Bonusul ascuns al școlilor de elită. Studiul care spune că elevii smart nu învață mai bine, dar își fac relații pentru toată viața… da, vin și banii.
  • Ciolacu face si minuni medicale – a reusit sa ii vindece pe pilotii de la Tarom de raceala. I-a tratat cu salarii si diurne mai mari si i-a ridicat la cer.
  • Turiștii dați afară de alții și-au găsit refugiul. Copenhaga iți dă cafea, mâncare și distracție din partea casei dacă vizitezi capitala și dacă ești eco-friendly.
  • Doamnele care s-au saturat să fie soții. Dau delete la căsnicie pentru viața plină de distracții ca la 20 de ani!
  • După ce a anulat mai multe zboruri, TAROM e bună de plată. Compania a anunțat că va despăgubi toți pasagerii care au cumpărat bilete și depun cerere de rambursare. E vorba de sume de 250 de euro pentru zborurile de 1.500 de kilometri sau mai puțin, 400 de euro pentru zborurile de la 1.500 la 3.000 de kilometri și 600 de euro pentru celelalte zboruri.
  • Peste 100 de salvamari și personal de prim ajutor supraveghează plajele din Constanța și Mamaia. Începând cu acest sezon, salvamarii beneficiază de 10 foișoare suplimentare pentru monitorizarea plajelor..
  • Economia românească trebuie să se restructureze din cauza schimbărilor tehnologice, crizei forței de muncă și modificărilor fiscale iminente, arată un studiu Sierra Quadrant. Dacă nu adoptă strategii de planificare și nu valorifică avantajele Inteligenței Artificiale, România risca să își piardă competitivitatea și relevanța economică în următorii ani.
  • Guvernul renunță la legea antidrog după ce mii de șoferi s-au revoltat. Noua versiune e mai blândă: ai voie să refuzi testul antidrog, dar ți se ia permisul pentru 3 zile și dacă testul de sânge nu e gata până atunci, primești permisul înapoi. Guvernul a anunțat că vrea să cumpere aparatură care să dea rezultate mai rapid. Totuși Legea poate îngreuna sistemul judiciar care avea deja 3 milioane de dosare în 2022.
  • Astăzi începe cea de-a XII-a ediție a Școlii de Vară de Astronomie „Descoperă Universul!” la Observatorul Astronomic și Astroclubul „Perseus” din Muzeul „Vasile Pârvan” din Bârlad. Evenimentul promovează astronomia printre tineri, iar participanții vor primi diplome la finalul celor patru zile de activități.
  • Generația Z nu pune preț pe casă. 60% dintre ei se tem că nu vor putea deveni niciodată proprietari de locuințe din cauza costurilor ridicate și a dobânzilor mari. Altele sunt prioritățile; 51% vor un loc de muncă stabil, 48% vor să-și dezvolte o carieră, iar 32% vor să-și întemeieze o familie.
  • Colegiul Eton din Anglia le-a interzis elevilor să mai vină cu smartphone-urile la școală și le oferă, în schimb, telefoane vechi… cu butoane. Elevii de clasa a 9-a vor primi telefoane Nokia „brick”, capabile doar să transmită apeluri și să trimită mesaje.
  • Țara tuturor posibilităților nu mai e America, ci Vietnam. A fost declarată cea mai accesibilă ţară din lume pentru expaţi., arată raportul Expat Insider. Ţările asiatice domină lista din acest an, cu șase din primele 10 poziţii. Asia de Sud-Est iese în evidenţă cu Vietnam, Indonezia, Filipine şi Thailanda, toate clasate în top 10.
  • Astăzi începe ediția a treia a festivalului „Beach, Please!” la Costinești. Vin peste 200 de artiști români și internaționali. Pe scenă vor urca Wiz Khalifa, Anitta, Yeat, Don Toliver, Chief Keef, Ice Spice, 6ix9ine, Trippie Redd, NLE Choppa, Gucci Mane, Rick Ross, City Morgue, Lil Pump și mulți alții.
  • După Nicki Minaj, încă o dezamăgire. Organizatorii de la Electric Castle au anunțat că trupa Queens of the Stone Age nu va mai concerta în festival. Vocalistul Josh Homme urmează să fie operat, așaq că trupa și-a anulat tot turneul european.
  • Paramount Pictures a lansat trailerul oficial pentru „Gladiator 2”, semnat de Ridley Scott. Paul Mescal și Denzel Washington sunt capete de afiș. Continuarea este programată pentru lansare pe 22 noiembrie.

Recomandări

SECRETUL BANILOR
PARTIDELE VOR PROTESTE
ALERTĂ SANITARĂ ÎN SUA
CE-I PLAC GLUMELE LUI
IRANUL AJUTĂ RUSIA
DIN OSTAȘ, SCRIITORAȘ