• Ce-am votat și ce-am primit? E întrebarea pusă de cele două miliarde de persoane din toată lumea care urmează să-și aleagă liderii anul acesta. Marea problemă e că alegătorii nu mai au incredere în democrațiile și instituțiile lor – arată un sondaj făcut in 19 țări, inclusiv România, dar si SUA, Marea Britanie sau India.
  • Energia regenerabilă devine tot mai utilă pentru români. Peste 100 de mii de locuri de muncă „verzi” vor fi create în România până în 2050, spune ministrul Mediului, Mircea Fechet. E de unde alege: Aproape jumătate dintre români spun că se află în căutarea unui nou loc de muncă.
  • Îți dau un pont pentru vacanta de Paste! Poti merge in legendarul oraș Pompei – cel acoperit de lava vulcanului acum doua mii de ani. Noua descoperire arată o sala de banchet cu imagini absolut superbe.
  • Generația Z își caută scopul în viață. Ca să fie fericiți, zoomerii vor să simtă că viața lor înseamnă ceva, că pot face o diferență în lume, arată un studiu – din care mai rezultă că tinerii care se compară cu cei din jur au mai multe șanse să simtă anxietate.
  • Fotbaliștii spun lucruri trăsnite. „Ce vină au copiii?” – poți să te intrebi când asculți pe Jamie Carragher, unul dintre simbolurile lui Liverpool. El ii sfătuieste pe fotbaliștii să nu facă niciun copil când sunt tineri – ca să nu le zboare mintea de la fotbal. Azi dezbatem și care sunt meseriile incompatibile cu meseria de părinte.
  • Timpul trece prea repede. Norvegia i-a cerut Ursulei să accepte ca o zi să aibă 26 de ore! E vorba doar de o zi. Norvegienii vor un fus orar propriu pentru o regiune din nordul extrem al țării – ca oamenii de acolo să poată trăi după stilul lor de viață.

Recomandări

CINE-I „DI VINĂ”?
UE DĂ 9 MIL € PT. CHIRURGIA CU HOLOGRAME
AVEREA LUI MUSK CREȘTE
CAMPUS „MADE IN CHINA”
TU CE CONDUCI AZI?
XENOTRANSPALNTUL E NOUA ARMĂ A MEDICINII