• Pentru cine face jocurile Trump? La scurt timp după interviul-maraton dat de Putin lui Tucker Carlson, Trump ii duce ideile mai departe. A recunoscut intr-un miting din weekend că i-a spus conducătorului unui mare stat european că „i-aș încuraja pe ruși să facă ce naiba vor …dacă nu plătești contribuția corectă pentru faptul că ești membru NATO”.
  • Ești de familie bună? Dacă da, ar trebui să fie in acest top.Forbes a regândit impărțirea banilor în lume si a făcut pentru prima dat un clasament al famiilor care au cel puțin 10 miliarde de dolari.
  • Se spune că tonul face muzica.E valabil și când vine vorba despre sex. Compania Lelo a dezvoltat o jucărie sexuală care se sincronizează cu piesele tale preferate. Astazi, la STIU.
  • Criză, criză, dar nu pentru toată lumea! Deși creșterea economică a încetinit, iar românii au mai pus frână la credite, băncile o duc tot mai bine. Profitul net al sistemului bancar de la noi din țară a atins un nou record în 2023: aproape 14 miliarde de lei, mai mare cu 35% față de 2022 – în principal datorită dobânzilor mari.
  • Nu mai deranjezi pe nimeni dacă vorbești la telefon și porți masca asta! Se aude doar la destinație
  • Science Fiction poate deveni foarte repede science fact.Curentul Golfului, cel care aduce aer cald în emisfera nordică, s-ar putea prăbuși anul viitor, avertizează cercetătorii olandezi. Asta ar putea îngheța Europa. Discutăm subiectul imediat la ȘTIU.
  • Cine mai apără America? Secretatrul Apărării Lloyd Austin este internat in stare critică la terapie intensivă. Atribuțiile sale au fost preluate de adjuncta sa, Kathleen Hicks. Austin a fost diagnosticat cu cancer la prostată la începutul lunii decembrie, anul trecut.
  • Primul gest al Olandei din care rezultă că vor fi mai puțini migranți. Olanda propune un set de măsuri ca să fie mai puțini migranși străini. Programele in limba engleză vor fi, prin urmare, interzise.
  • Între timp, Biden se distrează la Casa Albă – și-a făcut cont de tiktok. De urmărit, nu știm cine îl va urmări, asta pentru că aplicația este interzisă pe majoritatea dispozitivelor guvernamentale din SUA. Bloomberg scrie că este o mișcare prin care președintele SUA, Joe Biden vrea să atragă alegători tineri.
  • PNL și PSD s-au întâlnit ieri ca să ia o decizie finală despre comasarea alegerilor de anul acesta. Cele două partide au discutat varianta candidatului unic la prezidențiale și la locale, însă nu au luat nicio decizie nici de această dată. PNL a propus ca alegerile locale să fie organizate în aceeași zi cu europarlamentarele.
  • Un atac cibernetic a lăsat nefuncționale sistemele informatice a 15 spitale din țară. Medicii nu mai au cum să înregistreze pacienții sau serviciile medicale pe care le oferă. Din cele 15 unități, 3 sunt în capitală: Institutul Marius Nasta, Institutul Clinic Fundeni și Spitalul de Urgență Bagdasar-Arseni.
  • Reprezentanții agențiilor de securitate din Uniunea Europeană, NATO, Ucraina și America s-au întâlnit la Forumului pentru reziliență cibernetică de la Kiev. Concluzia lor? Kremlinul cooperează cu China ca să efectueze atacuri cibernetice asupra Ucrainei.
  • Companiile IT au concediat 34.000 de angajați de la începutul anului încoace și fac investiții în inteligența artificială. Sam Altman, șeful OpenAI cere investitorilor 6 trilioane și jumătate de euro ca să construiască cipuri pentru această tehnologie.
  • Cine spune că nu sunt medicamente în România?! În casa unui bărbat din Constanța poliția a găsit pastile și fiole dopante – de mare risc – în valoare totală de un milion de euro.
  • Finlanda are un nou președinte – este Alexander STUBB, fostul prim-ministru – care a strâns 51% din voturi. Vorbitor fluent în 4 limbi străine, Stubb este poreclit „politicianul selfie” pentru că pozează mult pentru social media. Este de orientare ecologistă, pro-european si este de acrod ca armele nucleare să fie transportate prin țară.
  • Dar și in Finlanda, și în România e tot mai cald în ultima vreme. În luna asta am avut pe timp de noapte temperaturi de luna iunie. Februarie a avut maxime de peste 20 de grade – sunt cifrele meteo care nu ne lasă deloc reci.
  • Cultura ajunge din nou la dubă. Alte două activiste din Franța au vandalizat un tablou – ele au aruncat cu supă intr-un tablou de Monet la Lyon. Gestul vine după ce luna trecută faimosul tablou Mona Lisa de la Luvru a fost vandalizat de două femei.
  • Să vina Valentines Day, La Satu Mare, primarul invita localnicii să se pozeze la intersectie, la un photo corner special amenajat pentru ziua indragostitilor. Sunt așteptați și cei doi americani care s-au logodit cu ajutorul Inteligenței Artificiale.
  • Aeroporturile din Timişoara, Cluj şi Sibiu au fost echipate cu sisteme mai performante pentru controlul bagajelor. Acum, călătorii pot avea lichide în bagajul de mână fără să se mai îngrijoreze de limita de 100 de mililitri.
  • Ne bucurăm în schimb de un nou sezon al evenimentului „Străzi Deschise”, care începe anul ăsta pe 27 aprilie și ține până pe 13 octombrie. Peste un milion de participanți s-au plimbat anul trecut pe străzile din capitală care au fost închise traficului auto în weekend.
  • Și dacă vrei ceva mai rock n roll, poți să mergi să-i vezi live pe AC/DC. Australienii revin în turneu după 8 ani de pauză. Concertele europene încep pe 17 mai în Germania și se termină pe 17 august, în Irlanda. Deocamdată, AC/DC nu au pus și România pe harta lor.
  • Pe 23 februarie, „Formula 1: Drive to Survive” revine pe Netflix pentru Sezonul 6. Noul sezon îi duce pe fani în culise, ca să asiste direct cum se pregătesc piloții și echipele să lupte pentru victorie, prezintă noile echipe, eliminările de la conducere, prieteniile și rivalitățile din Marele Circ.
  • 20th Century Studios a prezentat noul trailer pentru „Kingdom Of The Planet Of The Apes”. Filmul, regizat de Wes Ball, este plasat pe „mai multe generații, după domnia lui Cezar”. Premiera a fost anunțată pentru 10 mai.
  • Bitcoin sare de 50.000 de dolari pentru prima data din decembrie 2021. Mișcarea vine după ce Comisia de Valori mobiliare din Statele Unite a aprobat fondurile de criptomonede tranzacționate la Bursă. Cererea de Bitcoin este de 12 ori mai mare decât poate produce rețeaua. Investitorii așteaptă ca valoarea criptomonedei să crească cu 16% în următoarele 7 zile.
  • Papa Francisc a canonizat prima sfântă din Argentina, Mama Antula. La ceremonia de la Vatican, a luat parte şi noul preşedinte al ţării, Javier Milei. Este prima întâlnirea dintre Papa Francisc, care este argentinian, şi președintele argentinian. Milei l-a numit în trecut pe Papă drept „un comunist murdar”, pentru apărarea dreptăţii sociale. Ulterior, Milei şi-a atenuat criticile la adresa Papei.
  • Generația Z rămâne fără copii. O treime din cea mai tânără generație nu vrea să aibă copii din cauza preocupărilor legate de sarcină, naștere și… schimbările climatice! Asta arată două studii, de la University College din Londra. Aproape jumătate dintre cei care au spus că își doresc copii în viitor sunt îngrijorați de capacitatea lor de a avea urmași sănătoși. Studiile mai arată și că există încă lacune în educația tinerilor, care nu învață în școli despre problemele cheie în reproducere.

Recomandări

DATORIA PUBLICĂ A ROMÂNIEI CREȘTE
ROMÂNI EVACUAȚI DIN GAZA
MACRON A IEȘIT LA ATAC
CÂTE LOCUINȚE DEȚINE TAYLOR SWIFT?
RECONSTRUCȚIA FACIALĂ A UNEI FEMEI DE 75.000 DE ANI
CEI MAI BOGAȚI OAMENI DIN SUA