• Gugăle, probleme mă? Departamentul de Justiție din State caută soluții ca să spargă monopolul Google. Cel mai negru scenariu pentru Alphabet, compania mamă: Google, Chrome și Android să fie deținute de companii separate.
  • La câte platforme de streaming ai abonament ca să vezi filmele preferate? Tot mai mulți americani aleg una singură – pentru care nu plătesc nimic și nici nu au nevoie de cont! Cu toate astea, platforma scoate acum aproape un miliard de dolari pe an.
  • Parfumul ăsta te face cu ou și cu oțet – e creat pentru un star din fotbalul american și miroase a maioneză!
  • Cazurile de hărțuire sexuală în școlile din România i-au făcut pe guvernanți să treacă de la vorbe la fapte. Guvernul a aprobat în primă lectură un proiect de hotărâre care extinde metodologia de combatere a hărțuirii la nivelul universităților și școlilor. Și încă o noutate – plângerile anonime nu vor rămâne anonime și pentru organele de anchetă.
  • Cum să faci o cură de „detoxifiere” de rețele sociale și prea mult timp petrecut online? Îți cumperi un Dumbphone. Cu el poți doar să suni și să trimiți mesaje clasice.
  • Acum să te văd pe unde scoți cămașa, dacă ești bărbat! Poți să arăți și ca sculptat de Michelangelo, dar tot e urât să umbli pe stradă la bustul gol. Nu o spun eu, ci un sondaj de opinie făcut pe câteva mii de cetățeni… cu gust!
  • Noi vrem egalitate, chiar și pentru căței. În cartierele Clujului vor fi montate aparate pentru antrenamentul cățeilor. Aparatele le dezvoltă mișcarea, viteza, agilitatea și forța. Primarul Emil Boc spune că în felul ăsta promovează sănătatea și mișcarea pentru toți.
  • Dunărea este cea mai recentă victimă a caniculei din această vară. Media debitului de 2.900 de metri cubi pe secundă este cu mult sub media normală a lunii august, de 4.600 de metri cubi pe secundă. Nivelul apei a scăzut până la punctul de a pune în pericol traficul normal. În anumite zone, bărcile turistice nu mai pot părăsi porturile.
  • Creditele de consum au explodat, cu o creştere de 70% faţă de anul trecut, deşi dobânzile sunt în continuare peste 10%. De la începutul anului, românii au luat credite de consum noi de 23 de miliarde de euro. Mugur Isărescu spune că ascensiunea acestor credite este îngrijorătoare din perspectiva inflaţiei.
  • România a avut în primele 6 luni ale anului 2024 o creştere economică de numai 0,7%, mult sub nivelul așteptat de Guvern, arată datele INS. Bugetul de stat pentru anul acesta a fost construit pe o estimare a creşterii economice de 3,4% Cele mai recente estimări ale Comisiei Europene indicau un avans de 3,3% pentru economia României în acest an.
  • O știre care poate părea din anii 1800. Ministerul Transporturilor ne anunță că e gata prima locomotivă electrică modernizată prin PNRR. 19 locomotive vor fi colantate cu mari personalități istorice românești. 55 de locomotive vor fi modernizate în total, suma alocată fiind de 66 de milioane de euro din fonduri nerambursabile.
  • Totul se face cu sacrificii. Din cauza lucrărilor de legătură la stația 1 Mai de pe viitoarea Magistrală 6 de metrou, cea spre Otopeni, din 24 august vor fi restricții de trafic în zona intersecției dintre Calea Griviței și Bulevardul Ion Mihalache. Metrorex ne asigură că vor fi asigurate variante ocolitoare.
  • Fanii lui Taylor Swift nu vor putea să se strângă în jurul arenei Wembley, ca să tragă cu urechea la ce se întâmplă pe stadion. Poliția va îndepărta pe oricine nu are bilet valabil din jurul stadionului. Măsura vine după atentatul dejucat de la concertele din Viena ale artistei. La fiecare dintre concertele ei din Munchen, 50.000 de fani au urmărit showul din afara stadionului.
  • Piesa artistului francez Kavinsky, „Nighcall”, a doborât recordul pentru cea mai căutată piesă pe Shazam, după ceremonia de închidere a Jocurilor Olimpice. În primele 10 căutari au mai intrat și Phoenix, Billie Eilish și Air, tot datorită aceleiași ceremonii.
  • Katy Perry e luată la întrebări de autoritățile spaniole. Ea a filmat clipul pentru cel mai nou single, „Lifetimes”, în Insulele Baleare, într-o zonă protejată UNESCO, fără să aibă autorizație. Spaniolii precizează că filmarea nu este o infracțiune împotriva mediului, dar spun că echipa de filmare ar fi trebuit să ceară autorizație.
  • Dacă ești gamer, asta e pentru tine. Compania Valve, care deține Steam, cel mai mare publisher de jocuri din lume, s-a hotărât să fie generoasă. A pus la dispoziția tuturor, inclusiv concurenței, sistemul de operare Steam OS. Inclusiv marilor rivali de la ASUS pentru consola ROG Ally, care foloseau sistemul de operare Windows.
  • În bătălia electricelor, recordurile cad unul după altul. Compania chineză Zeekr anunță bateria cu cea mai rapidă încărcare din lume. Zeekr susține că noile sale baterii se încarcă de la 10% la 80% în 10 minute și jumătate în stațiile sale de încărcare rapidă. Spre comparație, o Tesla Model 3 se încarcă până la 50% în 15 minute.
  • Americanii au prezentat azi datele inflației. 2.9% e cifra – pentru prima oară sub 3% din martie 2021 incoace. Așa că luna viitoare, antreprenorii și investitorii așteaptă o scădere a dobânzilor.
  • Biden nu e complet liniștit, dar spune că un acord în Gaza ar putea aduce pacea in regiune și că în aceste condiții, Iranul ar putea renunța la un atac de răzbunare contra Israelului. Din Iran se aude altceva: un înalt oficial declară că dacă discuțiile pentru pacea din Gaza întârzie, atacul iranian va veni.
  • Grecii mulțumesc și zeilor pentru că i-au iertat de foc. Incendiile puternice au fost stinse după 3 zile în care pompierii din mai multe țări europene, printre care și cei români, au reușit să le lichideze.
  • Cât de slabă e securitate pe aeroporturile din Europa a demonstrat-o un norvegian, care se mândrește că a reușit două zile la rând să fenteze controalele de pe aeroportul din Munchen. O zi a mers spre Hamburg, iar în cealaltă… gratis până la Stockholm.

Recomandări

MIZA I-A DAT DE GOL
ATAC-FANTOMĂ
VOR LUNA ȘI STELELE ÎNAPOI
ISRAELUL LOVEȘTE HEZBOLLAH
PREA MULȚI MORȚI
HARRY MERGE ÎN UK