• Președintele a girat DEMOCRATIVA, viitorul președinte îi pune bețe-n roate. Ciolacu și Ciucă nu se pot pune de acord să meargă cu un candidat comun la prezidențiale.Când ei se ceartă, al treilea așteaptă pe tușă: Geoană îi amintește lui Ciolacu: „ai fost la mine în birou și mi-ai propus să mă susții la prezidențiale!” Niciodată un independent, îi răspunde Ciolacu, doar un pesedist cu acte-n regulă!
  • Dragostea învinge… chiar și provocările financiare! 82 la sută dintre români spun că e mai ușor să cumperi o casă când ești în cuplu, spune un sondaj făcut chiar înaintea Zilei Îndrăgostiților. Mai greu le e să decidă cum ar trebui să ARATE casa visurilor lor.
  • Vine robotul, crește.. Merlotul. În fața tehnologiei, niciun parazit nu rezistă! Radiațiile ultraviolete sunt mai eficiente și mai sănătoase împotriva paraziților din vii, decât tratamentele chimice.
  • Vrei să-i arăți că o iubești?Poți s-o faci cu cina perfectă.Dar trebuie să fii pregătit să dai atacul la portofel.Pentru că cinele romantice la restaurantele de fine dining vin și cu un preț pe măsură. Afli astăzi la STIU.
  • Ciolacu s-a săturat de atâta… „durere-n spate”, din partea românilor. Aproape 300.000 de concedii medicale au primit românii pe motive care nu-l conving pe premier: chiar durerile în spate, strănuturile sau răcelile banale. Ești bolnav de-adevăratelea, te scutim și de impozit, spune Ciolacu, altfel.. s-a terminat cu șmecheria!
  • Ca să parafrazez o expresie românească, nu faci sex de unde-ți iei banii. Un CEO cu o experiență de peste 30 de ani explică de ce nu acceptă relații.amoroase la birou. Dezbatem subiectul imediat la STIU.
  • Datoria externă totală a României a crescut în 2023 cu 25 miliarde euro fată de anul acesta și a ajuns la 168 miliarde euro. Datoria a crescut cu 33% în decembrie 2023, adică o diferență de 77 de miliarde de euro, față de decembrie 2022.
  • Salariul mediu în România a depășit 1.100 de euro la finalul anului trecut. În decembrie 2023, salariul mediu net a fost de 5000 lei, în creștere cu 314 lei față de luna anterioară, anunță Institutul Național de Statistică. Față de acum un an, salariul net a crescut cu aproape 16%.
  • Energia verde te scoate în față. Persoanele care au camioane cu propulsie electrică sau hibridă nu mai trebuie să scoată din buzunar bani pentru taxa de acces în Bucureşti. Asta a hotărât Consiliul General al capitalei, la cererea UNTRR.
  • Și…la Colegiul Tehnic Dimitrie Leonida din București, 25 de elevi au fost pulverizați cu spray iritant de un elev de 15 ani. Aceștia au fost transportați la spital – 14 dintre au ajuns la Grigore Alexandrescu iar 11 la Marie Curie. Prefectul capitalei, Rareș Hopincă cere anchetă administrativă la colegiu.
  • Schi cu discriminare. Un magazin din Davos a afișat un anunț în ebraică prin care spune că nu mai închiriază echipament sportiv evreilor. După proteste din partea locuitorilor, inclusiv a primarului, magazinul a retras anunțul și a spus că a fost greșit formulat.
  • După ce Spotify a renunțat la podcastul lui Meghan Markle, aceasta și-a găsit o nouă platformă. Lemonada Media va difuza noul ei podcast, dar și episoadele din „Archetype”, podcastul difuzat anterior de Spotify. Detaliile financiare nu au fost făcute publice.
  • Elveția, Statele Unite și Singapore sunt cele mai bune țări în care să dezvolți averea familiei, arată compania Henley and Partners. Elveția oferă cele mai bune opțiuni pentru acces la venituri ridicate și cele mai bune perspective de carieră.
  • Platforma de produse handmade Etsy înregistrează o creștere semnificativă a căutărilor pentru produse anti-Ziua Îndrăgostiților. În top sunt tricourile cu mesaje sarcastice sau felicitările cu umor neconvențional. În Statele Unite, o asociație pentru salvarea felinelor îți permite să botezi o pisică cu numele fostului partener, după care să o sterilizezi de Valentine’s Day. Iar pentru fanii social media, există companii care oferă dezinstalarea rețelelor de socializare.
  • Un nou trend își face loc pe TikTok de Valentine’s Day. Anul acesta, jumătate dintre britanici au ales să sărbătorească acasă și să renunțe la ieșirile romantice pentru ceva mai personal. E o schimbare majoră, în condițiile în care doar 13% dintre britanici spun că nu au sărbătorit Ziua Îndrăgostiților anul trecut, din cauza creșterii costului vieții.
  • Clubul Nuba Chalet nu are autorizație nici de construire, nici de funcționare, spune Primăria Brașov. Dar firma din București care administrează clubul spune altceva: că imobilul are autorizație de construire din anul 2000 și că au depus dosar la primăria Brașov ca să primească autorizația de funcționare.
  • Un tânăr de 26 de ani din Galați preferă să meargă la închisoare decât să plătească o amendă. În urmă cu patru ani, tânărul a refuzat să plătească o amendă penală și a fost condamnat la 150 de zile de închisoare. Însă delicvența nu s-a oprit aici, pentru că în 2020 a fost prins cu droguri și a fost amendat cu 3.000 de lei.
  • Crezi in minuni? TAROM va intra pe linia de plutire in următorii doi ani si va fi din nou profitabilă din 2026 – e declarația președintelui Consiliului Concurenței, Bogdan Chirițoiu. Asta pentru că în curând Comisia Europeană va da voie Guvernului să ii dea ajutor de stat companiei care are aproape 20 de ani de pierdere anuală continuă.
  • Dacă ajungi in Marea Britanie poți să consideri că ești in rețeaua de telefonie a localnicilor. E posibil printr-un serviciu lansat de Revolut. Revolut va oferi carduri SIM care pot fi stocate virtual.
  • Stellantis investeşte 103 milioane de euro în Ungaria pentru a produce, din 2026, module care vor ajuta producătorul auto să-şi extindă portofoliul de vehicule electrice. Grupul deține mărcile auto Fiat, PSA, Chrysler, Jeep, Citroen şi Alfa Romeo.
  • Google a alocat 25 de milioane de euro pentru a ajuta europenii să înveţe să folosească inteligenţa artificială. Gigantul va conduce și o serie de ”academii”, pentru a sprijini companiile care utilizează AI să se dezvolte.

Recomandări

DATORIA PUBLICĂ A ROMÂNIEI CREȘTE
TRUMP RISCĂ NOI SANCȚIUNI
KULEBA PREZINTĂ SPEAKER CU A.I.
SADIQ KHAN CANDIDEAZĂ LA MANDATUL 3
HONEYHLINE ÎNCEPE LUPTA PENTRU EMBRIONI
BUCUREȘTI E CEA MAI IEFTINĂ CAPITALĂ EUROPEANĂ