• A fost câte o noapte furtunoasă la fiecare dintre cele două concerte Coldplay de pe Arena Națioanlă. Dacă miercuri furtuna s-a iscat după apariția manelistului Babasha, aseară fanii au dat-o la pace, dar au rupt norii la distracție, cot la cot cu toți artiștii de pe scenă. S-au rupt norii și la propiu, la final de concert.
  • Știi pe ce lume trăiești? Americanii au inventat primarul avatar. Și-ar dori și românii măcar unul, ne-au spun nouă, la Aleph News.
  • Români, nu vă mai plângeți de burnout! Recordmenul Avram Iancu a înotat 8 ore fără oprire pe Lacul Snagov, ca să strângă măcar 2.500 pentru copiii cu nevoi speciale din România.
  • Ce nebuni ați trimis în Parlamentul European? Jurnaliștii de la Politico au făcut topul viitorilor eurdeputați, ieșiți din tipare. Românca Diana Șoșoacă e printre ei. A primit punctaj maxim la… „sălbăticie”.
  • Românii au lucrat ore suplimentare ca să pună țara în fruntea unui top! Din păcate suntem pe locul doi la cazurile de epuizare la locul de muncă.
  • Obrazul subțire, cu tablă blindată se ține! Mașinile și vilele de lux sunt ținta criminalilor.
  • Te-ai supărat că Louis Vuitton sau Dior au copiat ia românească? Poți să mergi să-ți cumperi una originală de la Târgul de Vară la Șosea. Târgul e organizat de Muzeul Țăranului Român și e deschis de astăzi până duminică seara. Meșterii artizani vor să rupă gura târgului cu țesături, ceramică, podoabe, jucării lucrate manual sau chiar preparate cosmetice din plante naturale. Și nu pleci cu burta goală, găsești acolo preparate tradiționale românești, inclusiv răcoritoare sau dulciuri.
  • Tot azi începe și Tech Expo… la Romexpo. E a opta ediție organizată la București. Și asta e doar ce se întâmplă la Pavilionul B1. Aproape sigur ești fan gadgeturi, dar nici tehnologia din construcții nu e mai puțin uimitoare. La expoziția nZEB de la PAvilionul B2, vedetă eSTE cea mai mare imprimantă 3D din România. Poți să vezi cu ochii tăi cum se ridică o casă în timp real, cu ajutorul noii tehnologii de printare.
  • Și dacă nu-ți plac manelele, Coldplay sau ploaia torențială, în weekend mai ai două zile din Festivalul de Operă de la București. Anul acesta a fost dedicat operelor lui Pucini. Sâmbătă poți să mergi la Boema, iar duminică la Tosca.
  • 12 ani s-au scurs ca un minut, iar absolvenții de liceu își adună forțele pentru luni, când începe Bacalaureatul. Prima probă este cea de competențe la limba română.
  • Avem vară, avem soare și de astăzi avem și Trenurile Soarelui. Până în septembrie, CFR asigură 30 de de trenuri zilnic, din marile orașe, direct la mare sau în Delta Dunării și 36 de trenuri din Capitală.
  • Avram Iancu a înotat azi în Lacul Snagov timp de 8 ore, ca să strângă bani pentru o organizație care sprijină copiii cu nevoi speciale și educaționale.Înotătorul se pregătește de o dublă traversare a Canalului Mânecii.
  • Orban a luat, Orban a dat. Curtea Europeană de Justiție a amendat Ungaria cu 200 de milioane de euro și a impus o penalizare de un milion de euro pe zi pentru nerespectarea legilor Uniunii în materie de azil și pentru deportarea ilegală a migranților. Orban a calificat decizia drept „inacceptabilă”.
  • Capacitățile nucleare ale Iranului sunt în creștere, avertizează Agenția Internațională pentru Energie Atomică. Observatorii agenției spun că Teheranul i-a informat că a dezvoltat noi instalații de imbogățire a elementelor radioactive. Puterile occidentale sunt îngijorate că Iran ar putrea dezvolta arme nucleare, în ciuda avertismentelor. „E clar că mărirea capacității de a îmbogăți elemente radioactive în ritmul în care o face Iranul nu e un semn că o face în scopuri pașnice”, e reacția Departamentului de Stat american.
  • Soarta celor 120 de ostatici israelieni din Gaza e hotărâtoare în orice posibilă descuție despre o încheiere a conflictului, cu toate astea un purtător de cuvânt al Hamas spune că nimeni nu știe exact dacă și câți ostatici mai sunt în viață. Într-un interviu pentru CNN, Osama Hamdan, membru al grupării Hamas, a mai spus și că singurul care poate decide să facă pace cu Israelul este liderul Yahya Sinwar.

Recomandări

CÂT DE MULT DĂUNEAZĂ PLASTICUL?
COREEA DE NORD LANSEAZĂ RACHETE HIPERSONICE
CE ECHIPE MERG ÎN OPTIMI LA EURO?
CE SE ÎNTÂMPLĂ ÎN CAZUL LUI GERSHKOVICH
MACRON A DIVIZAT ȚARA
ANCHETA LUI PERRY AJUNGE LA FINAL