• Ce s-a ales de „love my job”… De ce dispare pasiunea pentru meserie a angajaților plătiți pe bani mulți?
  • Elevi, de mâine schimbăm… OAIA! Profesorii din Franța pun oi în bancă, să țină școlile active. Sunt prea puțini elevi.
  • România e țara cu cele mai multe accidente rutiere din Europa, dar francezii ne arată cum să rezolvăm situația asta – lansează campania „condu ca o femeie”. Statisticile vin cu cifre clare – 80% dintre accidente sunt cauzate de șoferii bărbați. Tot bărbații sunt capul răutăților și când vine vorba de consumul de alcool la volan.
  • Vrei să fii miliardar?! Ai grijă, să nu intri în depresie. Bogații au un milion de motive să se plângă.
  • Redevine războiul din Ucraina prioritar pentru americani? Blinken a mers astăzi într-o vizită neanunțată la Kiev. E a parta vizită în Ucraina a Secretarului de Stat american, de la începutul războiului, și se întâmplă la o lună după ce Congresul american a deblocat ajutorul de 61 de miliarde pentru Ucraina.
  • Libertate de exprimare prost înțeleasă! Panică la Iași! Cu fiecare haină dată jos, se mai închide un portal de comunicare.
  • Fanii Simonei Halep mai au de aștepatat până să o vadă jucând la Paris. Astăzi ar fi trebuit să joace împotriva americancei Kessler pe terenul central, îmsă meciul a fost amânat din cauza ploii. Totuși, Simona a primit o veste bună – a primit un wild-card la tunreul de săptămâna viitoare din Maroc, la Rabat.
  • Andy Roddik, fostul câștigător al turneului de tenis US Open în 2003 are cancer de piele. Jucătorul american de tenis a făcut anunțul în podcastul său „Served with Andy Roddick”, în care spune că a avut mai multe tipuri de cancer de piele de când a încetat să mai joace.
  • Astăzi începe Festivalul de la Cannes, o veste bună nu doar pentru cinefili, ci și pentru iubitorii de sport. Vedeta neobișnuită a festivalului din acest an este… FLACĂRA OLIMPICĂ – va fi dusă pe covorul roșu pe 21 mai de atletul paralimpic Arnaud Assoumani. Peste o săptămână, la Cannes va fi proiectat și filmul documentar „Olimpiada! – La France des Jeux”.
  • Noaptea Muzeelor NU e pentru oricine. Nu se va ține și la Muzeul Național de Istorie a României. Este o formă de protest a angajațiilor – cer să le crească salariile cu 20%.
  • A apărut primul trailer al „Megalopolis”, filmul lui Francis Ford Coppola – va avea premiera sâmbătă la Festivalul de Film de la Cannes. Scenariul pentru „Megalopolis” este scris de la începutul anilor 80, pretinde Copolla.
  • Și serialul Lord Of the Rings de pe Amazon Prime și-a lansat trailerul pentru noul sezon. Filmările la sezonul doi s-au încheiat în iulie anul trecut.
  • Netanyahu face în premieră bilanțul victimelor în conflictul din Gaza – 30.000 de oameni au murit de la începutul războiului. Jumătate din ei erau luptători Hamas, iar cealaltă jumătate civili, spune premierul israelian. Deși numărul civililor morți este unul mare, Netanyahu spune că armata Israelină a reușit să evite mai multe pierderi de vieți nevinovate, deși luptă cu un adversar cinic, care se folosește de civili ca de niște scuturi umane. Autoritățile din Gaza spun că cei mai mulți morți sunt femei și copii.
  • Erdogan a declarat că peste1.000 de membrii Hamas sunt tratați în spitalele din Turcia – el nu consideră Hamas o organizație teroristă. Erdogan este scuzat de un oficial turc care spune că s-a referit la locuitorii din Gaza care au nevoie de tratament, nu la membrii Hamas.
  • Protestele sunt tot mai aprinse în Georgia, peste 50.000 de georgieni au ieșit în stradă pentru că Paralemtul a votat azi legea „agenților străini”. Protestatarii o numesc ,,legea rusească” și se tem că nu mai pot adera la UE. ONG-urile și mass media care primesc mai mult de 20% din finanțare din alte țări trebuie să se înregistreze ca organizații purtătoare de interese a unei puteri străine.
  • La șapte ani de la începutul mișcării #Metoo, o sută de celebrități franceze, printre care multe actrițe, au semnat o petiție prin care cer adoptarea unei legi cuprinzătoare împotriva violenței sexuale- petiția a fost publicată astăzi.

Recomandări

ALTMAN PORNEȘTE RĂZBOIUL CU GOOGLE
100 LIDERI MONDIALI DAU STARTUL JO
CE ÎNSEAMNĂ TULBURAREA ARFID?
CE ESTE TULBURAREA ARFID?
CE DESTINAȚII VIZITEZI VARA ASTA?
UNDE CONDUCI ÎN WEEKEND?