- Testele PISA rămân blestemul sistemului de educație de la noi. Ceea ce vor miniștrii să ascundă sub preș, iese la suprafață prin aceste evaluări. Elevii din România nu știu să folosească ceea ce învață la orele de matematică în viața reală.Doar unul din cinci elevi de 15 ani știe cum să se ajute de matematică, în diverse situații din viața de zi cu zi
- Mărul discordiei a mai înflorit odată – Uniunea Europeană vrea să îl oblige pe Tim Cook să le dea și europenilor aceleași drepturi că americanilor.Apple și Tim Cook s-au trezit cu o notificare oficială prin care Uniunea Europeană le cere să nu își mai restricționeze serviciile și produsele în funcție de țările în care sunt vândute.Dezbatem subiectul astăzi la ȘTIU.
- Fotbaliștii ucraineni nu sunt cu mingea, ci cu arma la picior! Jucătorii de la Poltava, echipă de Liga a 2-a din Ucraina, aproape n-au mai ajuns la un meci din campionat – au fost opriți de Armată. Ca să ajungă pe stadion – au dat cu subsemnatul pe citații de înrolare.
- Biden și Trump și-au dat întâlnire la Casa Albă – să marcheze transferul pașnic al puterii. Lucru pe care Trump nu l-a făcut după alegerile din 2020.
- Totuși, ca să înceapă „Epoca de Aur” în Statele Unite, așa cum a promis Donald Trump, viitorul președinte și-a prezentat echipa. Șefii la bani sunt Elon Musk și Vivek Ramaswamy. Ei vor conduce noul Departament de Eficiență Guvernamentală, cu acronimul DOGE, criptomoneda preferată de Musk.
- Mersul pe jos – face piciorul frumos! Americanii dau mașina – pe bicicletă, iar autostrada pe un parc. S-au săturat de trafic – vor un „dolce far niente” în stil american.
- Cu o floare nu se face primăvară, dar începe schimbarea.Cel puțin o zi pe lună va fi mai roz tot anul datorită unei asociații de antreprenoare din Cluj-Napoca, care vrea să atragă atenția asupra prevenției cancerului de sân. Trei din zece românce nu au făcut niciodată o ecografie mamară. Discutăm subiectul astăzi la ȘTIU.
Advertisment
Recomandări
Partenerii noștri
Un burete din bumbac şi oase de calamar poate absorbi 99,9% din microplastice, spun cercetătorii Mediafax