ȘTIU, 15 februarie 2022, cu Alex Anghel și Ioana Țigănilă

Englezii au dat anunțul care ne dă fiori – la unu noaptea ora Londrei, trei în România, Rusia începe ATACUL! Ucraina e în alertă. De la Moscova, cancelarul Germaniei Olaf Scholz ne vorbește despre pace, prietenie și încălzirea globală.

Ministrul Educației, Cîmpeanu, nu e deranjat de vectorii de securitate planetară, e preocupat de geometria vectoriala din programa școlară: „mai bine îi scoatem din studiu, e prea mult pentru liceeni”.

Românii desființează pandemia. Blocați în case timp de doi ani, profită că dispar restricțiile. Două vacanțe în Europa pe cap de locuitor – e media pe 2022. Care sunt ponturile care îi transformă pe români în turiști profesioniști.

Economia românească s-a tăiat ca maioneza. A crescut cât a crescut, până s-a ales praful. Creșterea de peste șase la sută… s-a făcut de cinci și ceva, iar puterea de cumpărare a leului e tot mai mică.

Într-o lume întoarsă pe dos, asta e singura soluție prin care ne mai putem reveni. Mută-te în casa special construită cu susul în jos. Cea mai întâlnită întrebare: „Cine v-a lucrat aici?”

Politicienii o dau carte-n carte de ziua națională a lecturii. Premierul Ciucă citește despre captivitatea sovietică, Ciolacu e preocupat de zeificarea omului, iar Gabriela Firea a ales în pandemie – Dragostea în vremea holerei. Tu… citește printre rânduri ce îți spunem noi la Știu.