Laura Buciu, Felix Damian și Sergiu Mișcoiu, politolog, sunt juriul de astăzi.

  • După mai bine de 260 de zile de război, Zelenski a pus pe masă 10 condiții pentru pace – cere securitate nucleară, alimentară și energetică. Rușii consideră inacceptabil ce propune Ucraina și au bombardat din nou Kievul.
  • 8 e cifra zilei – atâtea miliarde de oameni suntem pe Pământ. Temerile cele mai mari legate de populația densă este că ne distrugem locurile și nu mai avem unde să ne mutăm. În fiecare an se degradează o suprafață egală cu cea a Uniunii Europene – 4 milioane de kilometri patrati.
  • Nicusor Dan continuă revoluția parcarilor și obține o victorie. De acum, Poliția Rutieră să aibă dreptul să ridice mașinile parcate ilegal pe trotuar. Președintele Iohannis a promulgat astăzi legea care le dă această putere. Până acum, polițistii puteau ridica doar masinile de pe carosabil.
  • Autoritățile locale din Qatar sfidează compania care a cotizat 75 de milioane de dolari la FIFA în ultimii ani – Berea oficiala a turneului, Budweiser, nu are voie sa fie văzută pe stadione – deși e sponsor oficial FIFA din 1985.
  • Și Republica Moldova suferă de pe urma războiului din Ucraina – e pană de curent din cauza bombardamentelor de azi din Ucraina. Mai multe regiuni au rămas în întuneric.
  • Trăiești bine și nu îți dai seama. Cam asta spune premierul Ciucă, care te invită să lauzi economia României – care merge foarte bine, spune el. Ciucă promite că nu intrăm în recesiune. Și că protejează categoriile vulnerabile. Restul…. să mai aștepte.
  • S-a schimbat schimbarea. Carnea roșie nu este periculoasă pentru sănătate, dar dacă este neprocesată. „Studiile de până acum despre carnea roșie au fost făcute neglijent” – e concluzia Institutului de Date și Evaluare în Medicină din SUA.
  • Îmi pare rău, dar nu trebuie să mai spui „Îmi pare rău” la locul de muncă. Ce pierd angajații care vin cu scuze la kilogram către șefi și colegi – afli la ȘTIU.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
UNDE MERGI AZI?
TEHERAN: IRAN NU PLĂNUIEȘTE UN RĂSPUNS
TAYLOR SWIFT CÂNTĂ DESPRE GÂNDURILE SUICIDARE
ONU DECIDE DACĂ RECUNOAȘTE SAU NU AUTORITATEA PALESTINIANĂ