• Să mori de influență greșită. Minutele de faimă vin cu costuri mari. Un britanic de 26 de ani a căzut de pe cel mai înalt pod suspendat din Spania ca să genereze conținut pentru social media. Social media face victime nu numai în rândul celor care vor un selfie. O fată de 15 ani din Călărași a murit aseară în timp ce încerca o provocare periculoasă de pe TikTok.
  • Îți umpli farfuria, mănânci tot! Altfel, mai pune-ți pofta-n cui! Legea anti-risipă din China – care ii obligă pe clienții restaurantelor să plătească ce rămâne pe masă – prinde tot mai mult și în Europa. Întrebarea e când o va aplica România, care este campioană la aruncat mâncare. În medie, fiecare român aruncă pe zi echivalentul unei mese.
  • Ce se întâmplă în Berlin, rămâne în Berlin – cluburile din capitala Germaniei bagă camerele telefoanelor în întuneric. Fiecare client primește un sticker la intrarea în club și este obligat să-și acopere camera smartphone-ului până pleacă din club.
  • S-a rezolvat, nu se face. Buldozerele lui Nicușor Dan au câștigat lupta cu gardurile lui Băluță. Au ajuns la un plafon – planșeul de la Unirii nu se mai repară. Deocamdată. Primarul de la Sectorul 4 și-a strâns șantierul și a plecat, nu înainte de a-l acuza pe primarul general că i-a rănit doi colegi cu excavatoarele
  • Dispar tururile în care turiștii erau plimbați noaptea prin barurile din oraș. „Gata, mergeți la muzee!” anunță primarul din Praga, care e deranjat că prea multă lume asociaza capitala Cehiei cu un loc in care vin oamenii să se imbete.
  • În vremurile in care România pierde in serie procese la CEDO din cauza conditiilor proaste din inchisoare, există și metoda olandeză: pune-i pe infractori la muncă in folosul comunității. 20 de inchisori au fost inchise iar numărul deținuților a scăzut cu 40% în ultimii 20 de ani.

Recomandări

INTRĂM ÎN SCHENGEN?!
HAMAS NEAGĂ
SUA ATACĂ REBELII HOUTHI
DUȘ...MANUL DIN BAIE
CE MIROASE AȘA?
LIAM PAYNE A MURIT