ȘTIU, 16 iulie 2022, cu Angela Carp și Bogdan Hofbauer

  • S-a întors roata! Rasism sau îndreptarea trecutului? „Profesorii albi vor fi concediați înaintea celor de culoare” – e noutatea bombă din învățământ la americani.
  • Se cutremură guvernul! Cel mai puternic om din cel mai puternic partid din România, Ciolacu, îl trage de urechi pe ministrul energiei, Virgil Popescu – prețurile de vânzare au crescut nejustificat, pentru că cei care au cumpărat, vând acum la prețuri exorbitante. Ce surpriză, nu?
  • Să se dea câte puțin internet, să ajungă la toți! Cel mai nou studiu arată că bătrânii care suferă de singurătate se pot face bine dacă merg la evenimente culturale chiar și online. Izolarea socială și singurătatea sunt la fel de dăunătoare pentru viață ca și celelalte boli și pot duce la moarte prematură, mai spun cercetătorii.
  • Mai mult respect pentru românce! Femeile din România sunt pe primul loc din UE la investiții – acțiuni și criptomonede.
  • „Stați liniștiți, altfel e de rău pentru toată lumea”. Este logica din spatele relației SUA – China, după cele mai recente tensiuni. Un centru de analiză strategică din Washington a analizat 18 scenarii ale unui posibil război între cele două super-puteri. Spoiler: Bat americanii – dacă se aliază cu Japonia.
  • Atenție, se deschid ușile de la depou. Metrorex a anunțat astăzi că a mai pus în circulație șase trenuri după ce a mai plătit din datoria către compania care asigură mentenanța. Metrorex spune că noul timp de așteptare este de 9 – 10 minute.